Hlavní obsah

Euro Hockey Tour on-line: Česko - Finsko

PRAHA/STOCKHOLM

Česká hokejová reprezentace se v pondělí ve Stockholmu pokusí alespoň částečně napravit nevydařenou sezónu na turnajích Euro Hockey Tour. Úřadující mistři světa získali na čtyřech turnajích pouze sedm bodů, pokud se jim v Globe Areně podaří porazit Finsko, obsadí v konečném hodnocení seriálu třetí místo. Sledujte od 15:30 utkání v on-line reportáži na stránkách Sport.cz.

Článek

Finské hokejisty tým kouče Aloise Hadamczika jako jediné v letošní Euro Hockey Tour porazil v normální hrací době. V případě pondělního úspěchu smaže předchozí dva nezdary v boji o bronzovou pozici. V roce 2004, kdy byla závěrečná utkání o konečné umístění zavedena, prohrálo Česko s Ruskem a loni nestačilo na Finsko.

Český výběr se ve Stockholmu se severským soupeřem utkal již v pátek v rámci Švédských her a prohrál 1:5, když čtyři góly inkasoval v oslabení. Špatná hra v obraně byla hlavním problémem Hadamczikova týmu na celém turnaji. Ve třech zápasech dostal celkem patnáct branek.

Vybojují čeští hokejisté třetí místo v Euro Hockey Tour?
Hlasujte v anketě pod článkem.

"Musíme především lépe a zodpovědněji bránit. Myslet na defenzivu a přestat dostávat tolik gólů. Nějaké potom dáme. I proto jsme dnes pracovali hlavně na defenzivě a ne na otevřené hře, která se nám nevyplácí," řekl Hadamczik novinářům po nedělním tréninku v Globe Areně.

Pondělní utkání bude navíc generálkou na mistrovství světa, které v pátek začíná v Lotyšsku. "Bereme to ale hlavně jako zápas o třetí místo, které chceme získat. Někteří mají před sebou poslední zápas, ve kterém se budeme rozhodovat o nominaci. Motivaci mají tedy dvojnásobnou," uvedl kouč. Proti Finsku se do branky postaví Adam Svoboda, devátým nehrajícím obráncem je Jiří Hunkes a třináctým útočníkem Jaroslav Kracík.

Reklama

Související témata: