Hlavní obsah

Příští hokejové MS se bude hrát pouze v Moskvě

Hokejové mistrovství světa se v příštím roce uskuteční jen v moskevském regionu. Ruští pořadatelé se rozhodli přehodnotit svůj úmysl hrát v Moskvě a v Petrohradu. Nově se tak bude hrát pouze v metropoli a jejím okolí, uvedl tiskový mluvčí ruské hokejové federace Vladimir Gerasimov. Změna se dotkne i českého týmu, který byl původně zařazen do petrohradské základní skupiny.

Článek

Hlavní důvody změny jsou podle mluvčího ekonomické. Pořadatelům zřejmě nadělalo problémy rozdělení týmů do základních skupin mistrovství. Letos na šampionátu v Lotyšsku se totiž rozhodlo, že o čtveřicích, které na sebe narazí v první fázi turnaje, nebude rozhodovat los, ale žebříček mezinárodní hokejové federace.

Rusové tak nemohli uskutečnit svůj původní plán nasadit sbornou do Moskvy a Finsko do Petrohradu. Oba celky se totiž utkají v základní skupině D, jejíž zápasy se měly hrát v Petrohradu.

Jak Rusové situaci konkrétně vyřeší, není ještě jasné. Představitelé tamního svazu pouze uvedli, že vedle nové arény, která se v Moskvě momentálně staví, by se zápasy MS měly hrát také v nové hale klubu Chimik Moskevská oblast, která byla nedávno otevřena v Mytišči.

Nová víceúčelová aréna

Nový Ledový palác, hlavní stánek připravovaného mistrovství světa, vyrůstá na Chodynském poli v Moskvě. Podle představ moskevské radnice by hala, zvenčí v barvách ruské bílo-modro-červené trikolóry, měla být otevřena na konci letošního roku, k 60. výročí ruského hokeje.

Hala o rozloze 57 500 metrů čtverečních bude využívána nejen k turnajům v hokeji, ale i v krasobruslení, basketbalu, boxu, tenisu či gymnastice. Určena je pro pro 14 000 diváků. Tribuny mají mít tři patra, prostřední z nich s lóžemi pro VIP hosty.

Organizační výbor šampionátu povede zplnomocněný představitel ruského prezidenta v Centrálním federálním okruhu Georgij Poltavčenko. Podle mluvčího ruské hokejové federace je to výrazem zájmu ruského státu o hladký průběh a vysokou úroveň mistrovství.

Reklama

Související témata: