Hlavní obsah

Hadamczik přišel o další tři hráče

LIBEREC

Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik musel udělat v nominaci na liberecký turnaj Euro Hockey Tour další tři změny. Z původní třiadvacítky tak vypadlo už pět jmen.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

V sobotu večer se trenér rozloučil s vidinou, že vyzkouší mistra světa z Vídně Václava Varaďu, který se po deseti letech vrátil z NHL do Evropy. "Má ze včerejšího utkání poraněné koleno. Nebude ani Marek Tomica, který má problémy s ramenem, možná závažnějšího rázu. Vláďa Růžička říkal, že (Tomica) půjde na vyšetření k panu Kolářovi a může to dojít tak daleko, že bude muset na operaci. Zranil se i Martin Čech," řekl Hadamczik na dotaz ČTK na dnešním srazu týmu v Liberci.

Na volná místa pozval obránce Lukáše Zíba a útočníka Václava Pletku z domácího Liberce a karlovarského Václava Skuhravého.

Sobotní večer s telefonem u ucha

Sobotní večer, pár hodin před prvním setkáním reprezentace od stříbrného květnového úspěchu na mistrovství světa v Rize, tak Hadamczik prožil s telefonem u ucha. "Celý večer jsem se dozvídal, kdo nebude. Musel jsem si dát do kupy, kdo vůbec je k mání," uvedl.

Situaci mu komplikoval fakt, že velcí dodavatelé reprezentantů Sparta a Pardubice odjíždějí na turnaje do zahraničí a mají rovněž starosti se zdravím hráčů. "Ze Sparty už jsem si nemohl dalšího hráče dovolit, i když bych chtěl Tona a Frantu Ptáčka, z Pardubic bych vzal Čáslavu. Ale mají problémy s obránci," nastínil Hadamczik své nerealizované plány.

Už dříve se omluvili pro zranění liberecký obránce Jan Holub a útočník Jan Hlaváč ze Sparty. Holub s Tomicou se přitom chystali na reprezentační debut. "Je mi to líto. Četl jsem, jak se Tomica těšil, Holub mi smutný volal. Škoda," uvedl kouč.

Na seznamovacím tréninku měl dnes k ruce 12 hráčů a oba brankáře. Milana Hniličku, který byl jeho první volbou na šampionátu v Rize, a navrátilce Romana Málka. "Milan je samozřejmě zkušenější, ale o jedničce jasno nemám. Je teprve začátek sezony. Chytat tady budou určitě oba," řekl Hadamczik. Kapitánem pro liberecký turnaj bude podle jeho slov sparťanský útočník Jaroslav Hlinka.

Žižka se přidá v pondělí

Teprve v pondělí se k týmu přidá slávista Tomáš Žižka, jenž je s týmem na turnaji v zahraničí, pardubičtí útočníci Petr Sýkora a Tomáš Rolinek, kteří dnes hrají na exhibici, a také krajánci. Miloslav Hořava s Jiřím Hunkesem budou už na dopoledním tréninku, švýcarští legionáři Radek Hamr s Josefem Marhou dorazí jako poslední až na ten odpolední.

Sám Hadamczik má za sebou krušné dny. Postihl jej zánět žil a nemohl se věnovat své práci. Nedorazil ani v pondělí do Prahy, kde měl na tiskové konferenci zveřejnit nominaci. "Nebylo to příjemné. Musel jsem chodit na antibiotika a injekce. Měl jsem oslabený organismus, dlouho jsem nic takového nezažil," uvedl kouč, který ale dnes už hýřil úsměvy.

Ošidné problémy má podle svého pocitu za sebou. "I doktoři mi to řekli. Už nemusím brát žádné prášky. Člověk by normálně ještě byl dva týdny marod, ale já s tím problémy nemám. Stačí se pořádně vyspat. Byl jsem přesvědčen, že všechny povinnosti tady zastanu," řekl Hadamczik.

Nominace ČR:
Brankáři: Milan Hnilička (Liberec), Roman Málek (Plzeň),
obránci: Miroslav Blaťák (Mora/Švéd.), Radek Hamr (Kloten/Švýc.), Jiří Hunkes (Rauma/Fin.), Zdeněk Kutlák (Č. Budějovice), Martin Ševc (Kladno), Lukáš Zíb (Liberec), Tomáš Žižka (Slavia),
útočníci: Jiří Burger, Petr Hubáček, Zbyněk Irgl (všichni Vítkovice), Jaroslav Hlinka, Jan Marek, Michal Sivek (všichni Sparta), Tomáš Rolinek, Petr Sýkora (oba Pardubice), Miloslav Hořava (MoDo/Švéd.), Martin Chabada (Lulea/Švéd.), Josef Marha (Davos/Švýc.), Václav Pletka (Liberec), Ivan Rachůnek (Zlín), Václav Skuhravý (Karlovy Vary).

Reklama

Související témata: