Hlavní obsah

Marek bere práci u reprezentace jako poctu

LIBEREC

Poprvé ve funkci asistenta trenéra české hokejové reprezentace se v pondělí představil Pavel Marek. Nový spolupracovník Aloise Hadamczika na nedělním srazu v Liberci chyběl, protože se aktivně účastnil rozlučkové exhibice Otakara Janeckého. Na práci u národního týmu se bývalý kouč Pardubic a Třince hodně těší a bere ji jako velkou poctu.

Foto: archiv

Trenér Pavel Marek

Článek

Krátkého odložení nástupu do funkce rozhodně nelituje, protože zápas v Pardubicích osmačtyřicetiletého Marka nadchl. "Byla to nádherná akce, moc se to povedlo. Bylo to velice důstojné a takový hokejista si to zasloužil. Nejen hráči, ale i diváci z toho byli unešení, byl to neskutečný zážitek," řekl Marek v rozhovoru s novináři.

U týmu úřadujících vicemistrů světa bude jen v sezoně při turnajích Euro Hockey Tour a přípravných zápasech, které budou těmto akcím předcházet. Pro světový šampionát jsou nadále Hadamczikovými asistenty Josef Paleček a František Musil. "Žádná práce u národního týmu není podřadná věc. Je to velká výzva a velká pocta. Je to nádherná práce a velká zodpovědnost," uvedl Marek.

Z kanceláře znovu na led

V Třinci nyní působí jako generální manažer a přivítal, že se z kanceláře vrátí s trénováním na led. "Budu mít více práce než dosud. Musel jsem se dohodnout s vedením Třince, ale vyšli mi vstříc. Těšil jsem se na trenérskou práci. Budu mít na starosti při hře obránce. Budu se snažit pomoct a úkoly, které mi Lojza Hadamczik, plnit maximálně," řekl bývalý bek Pardubic.

Marek už působil v národních týmech hráčů do 16 a do 18 let. Před čtyřmi roky dovedli společně s Břetislavem Kopřivou osmnáctku k bronzu na mistrovství světa v Piešťanech. V současném kádru je z jeho tehdejších svěřenců obránce Jiří Hunkes. Nadějným mladíkům se chce věnovat maximálně i v Třinci. "Chtěl bych se v klubu víc věnovat mladým hráčům. Je potřeba na nich zapracovat a stavět na vlastních odchovancích," podotkl.

V sezóně bude mít Marek nabitý program, protože bude chtít vidět co nejvíce zápasů, aby sledoval adepty na reprezentační dres. "Už jsme se domlouvali, abychom dokázali vysledovat maximální počet hráčů," uvedl Marek. V kabině reprezentace se dnes ještě trochu rozkoukával. "Musím si všechny hráče dobře zapamatovat a poznat je na ledě hned podle pohybu," dodal.

Reklama