Hlavní obsah

Jandačova krutá realita. Devět hráčů z KHL pryč, osm omluvenek a nové kvarteto jako sparing

Praha

Improvizace. Slovo, které nyní vystihuje situaci hokejové reprezentace před Channel One Cupem. Řada hráčů ruské KHL zatím nedorazila, neboť ještě v pondělí hrají se svými kluby zápasy. Do toho během víkendu a pondělí přistálo šest omluvenek z původní nominace, k tomu se přidali další dva hráči, kteří je měli nahradit. Proto kouč povolal kvarteto z Plzně, aby mohl tým trénovat v plné sestavě. Krutá realita před ruským turnajem.

Trenér Josef Jandač musí řešit velké množství omluvenekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hodně komplikací, také Jandač přišel na sraz v pražské O2 aréně s ironickou poznámkou, že už si zvykl a je tu od řešení nastalých situací.

„Něco jsem věděl už dopředu, něco se kumulovalo během včerejška, dneška. Není to poprvé. Chtěl jsem si vzít tahák, abych vám nahlásil všechny omluvenky a na nějakou třeba nezapomněl," přiznával Jandač, že před blížícím se turnajem se absencí sešlo až běda.

"Improvizace? Od toho jsem tady. Chtěli jsme některé kluky vidět, ale změnilo se to. Ty, kterým jsme chtěli dát volno, jsme povolali zpátky," usmál se Jandač nad situací v šatně před turnajem, který Češi zahájí ve středu proti Finsku v O2 aréně.

Omluvili se z nominace na Channel One Cup
Roman Červenka (HC Fribourg-Gottéron)
Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň)
Robert Kousal (HC Davos)
Jakub Nakládal (Lokomotiv Jaroslavl)
Jakub Klepiš (BK Mladá Boleslav)
Filippi (Metallurg Magnitogorsk)
Michal Birner (HC Fribourg-Gottéron)
Robin Hanzl (Něftěchimik Nižněkamsk)

Na srazu chybělo devět hráčů z KHL, plní si klubové povinnosti a dorazí v průběhu úterý - brankáři Pavel Francouz a Dominik Furch. Obránci Vojtěch Mozík, Ondřej Vitásek a Adam Polášek. Útočníci Roman Horák, Jiří Sekáč, Jan Kovář a Lukáš Radil. "Nechci to nějak rozebírat, ale někteří nominovaní hráči ještě hrají, kluby je neuvolnily. Pokud by šli hráči proti klubu, tak to je i o vypovězení smlouvy," pověděl Jandač.

Do tréninkového sparingu byla povolána čtveřice Indiánů z Plzně - brankář Miroslav Svoboda, obránce Michal Moravčík a útočníci David Stach a Miroslav Indrák. "Přizvali jsme je na trénink, ale ze sparingu se může také stát účast na turnaji," přiznal kouč, který určil kapitánem pro ruský turnaj Martina Erata.

"Od Venci Prospala (asistent trenéra) jsem dostával varianty A, B, C, ale trochu jsem ho zabrzdil. V klidu, vydechni, ono ještě něco (omluvenka) přijde. Taky přišlo," dodal Jandač k průběhu skládání pětek před třemi zápasy Channel One Cupu.

Improvizovaná sestava na pondělním tréninku:
Bartošák, M. Svoboda - Kundrátek, Jordán, Moravčík, Jan Kolář, O. Němec, M. Doudera, Z. Michálek, Šulák - M. Erat, P. Holík, Martin Růžička - Indrák, Koukal, Vondrka - Řepík, Mertl, D. Kubalík - Nestrašil, Lev, T. Zohorna - Stach.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko