Hlavní obsah

Euro Hockey Tour on-line: Česko vs. Švédsko

PRAHA/LIBEREC

Čeští hokejisté se i v druhém utkání na turnaji o Pohár České pojišťovny v Liberci proti Švédsku představí v brance s Milanem Hniličkou. Zkušený liberecký gólman má v sobotu pomoci ukončit nepříznivou bilanci ze vzájemných zápasů s úřadujícími olympijskými vítězi a mistry světa. Sledujte utkání od 18 hodin v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

Kouč Alois Hadamczik po čtvrteční výhře 2:1 nad Finskem po samostatných nájezdech učinil změny v první a čtvrté formaci. V té zahajovací nahradil beka Lukáše Zíba Jiří Hunkes a Josef Marha se posunul na levé křídlo k Petru Sýkorovi a Janu Markovi. "Marha by měl plnit v první lajně spíše defenzivní roli. V útočném pásmu bude mít za úkol clonit před brankou, v obranném pásmu vyhrávat buly," řekl Hadamczik v rozhovoru s novináři.

Do čtvrtého útoku se zařadí k Miloslavu Hořavovi Václav Skuhravý a Václav Pletka, role náhradníků připadne na sobotu Ivanu Rachůnkovi, Martinu Chabadovi i Zíbovi. Kouč českého týmu neplánuje zařazení sedmi obránců. "Budeme hrát na mistrovství světa se šesti, tak k tomu už teď směřujeme. Vyhovuje nám to tak," uvedl Hadamczik.

V uplynulém ročníku Hadamczikův výběr ze šesti duelů se Švédy pětkrát prohrál a jen v Moskvě zvítězil 1:0 v prodloužení. V kádru má trenér Tří korunek Bengt-Ake Gustafsson osm hráčů ze zlatého týmu z Rigy, přičemž obránce Kenny Jönsson s útočníkem Mikou Hannulou byli i při únorovém triumfu na olympiádě v Turíně.

Čeští hokejisté už nedali Švédům dva zápasy za sebou gól. "Musíme být trpěliví jako oni. Jakmile proti nim otevřete hru, tak toho využijí. Je to vyzrálý tým s několika hráči z Rigy. Pro některé naše hráče to bude dobrá zkouška, aby ukázali, jestli s nimi máme počítat na další turnaje," prohlásil Hadamczik.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko