Hlavní obsah

V Praze odstartovala hokejová olympijská mise. Nečekaně se připojil extraligový navrátilec

Praha

Cesta za vysněným olympijským úspěchem odstartovala. V Praze trénovalo prvních jedenáct českých hokejistů, kteří budou v únoru bojovat na olympiádě v Pchjongčchangu. Celkem trenér Josef Jandač nominoval pětadvacet hráčů, ti se budou postupně připojovat k týmu. „Dnešním dnem se začínáme připravovat na olympiádu,“ řekl na srazu v pražských Holešovicích trenér Josef Jandač.

Hokejová reprezentace začala s přípravou na olympijský turnajVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Evropské ligy končí postupně, proto se hráči budou postupně připojovat. „První trénink byl na rozježdění, je tu jedenáct hráčů, ale tohle jsme si zažili už vícekrát. Někteří hráči byli déle mimo led, tak jsme chtěli, aby se rozjezdili, postupně budeme přidávat na intenzitě, všichni hráči jsou zdraví," okomentoval první led kouč.

Do českého týmu bylo povoláno 17 krajánků - 14 z Kontinentální ligy a tři ze švýcarské ligy. Osm hokejistů hraje v domácí extralize.

Skládání týmu na OH
29.1. Praha
Francouz, Furch, Polášek, Mozík, Vitásek, Kundrátek, Nakládal, Kovář, Horák, Sekáč, Radil
1.2. Praha
Kolář, Jordán, Zohorna
4.2. Praha
Birner, Červenka, Kubalík
7.2.
Hráči z extraligy letí do dějiště her a připojí se k týmu po příletu v Koreji.

V pondělí se sešlo trenérům jedenáct hokejistů, zbytek pro trénink doplnili junioři Sparty. K nim se přidal také dvaačtyřicetiletý František Ptáček, bývalý reprezentant, který odehrál v extralize přes tisíc zápasů. „Vypadnul jeden obránce, tak byl k dispozici Franta Ptáček, zvládnul to na ledě dobře," byl spokojený Jandač, který bude mít kompletní tým na jednom ledě až v Koreji.

Ptáčka překvapivě čeká návrat do extraligy v dresu Sparty. Před úterním utkáním s Brnem bude oceněn za své působení v klubu, poté naskočí na jedno střídání a zaokrouhlí počet startů v nejvyšší soutěži na 1210. "Vybrali jsme zápas proti Kometě cíleně, jelikož se jedná o poslední extraligové působiště našeho navrátilce a zároveň věříme, že tradičně velmi exponovaný duel s Brnem nabídne dobrou kulisu pro tuto výjimečnou událost," uvedl Tomáš Zetek, tiskový mluvčí klubu.

Kdo bude jedničkou?

Olympijský turnaj se poprvé od roku 1994 bude konat bez účasti hráčů z NHL. Česká reprezentace vstoupí do turnaje 15. února utkáním proti domácí Jižní Koreji, následně hraje s Kanadou a Švýcarskem. Generálku na olympiádu národní mužstvo odehraje 11. února proti Finsku. Poté už by mělo být jasno, kdo bude brankářskou jedničkou. Ve hře je Dominik Furch a Pavel Francouz.

„Před turnajem budeme vědět, teď tomu necháme prostor, ale do turnaje chceme jít s jedničkou. Oba mají výbornou výkonnost, mají výborný vztah spolu. Věřím, že si všichni hráči uvědomí, proč tam jedeme. Že to není o tom, kdo bude hrát více a méně, kdo vstřelí góly. Musíme mít soudržnost a přát si navzájem," dodal Jandač.

Reklama

Související témata: