Hlavní obsah

Hnilička po olympiádě skončí u reprezentace. Mrzí mě, že ho ztrácíme, přiznal Král

Praha
Aktualizováno

Milan Hnilička ukončí k 1. březnu své působení u Českého svazu ledního hokeje, kde zastává pozici generálního manažera české reprezentace. Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa byl s platností od března 2018 jmenován zmocněncem vlády České republiky pro sport.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Milan Hnilička po únorové olympiádě skončí jako generální manažer hokejové reprezentace.

Článek

Hnilička byl generálním manažerem seniorského národního týmu jmenován loni v srpnu, když ve funkci nahradil Martina Ručinského, jemuž do té doby dělal asistenta. V říjnu 2017 někdejší vynikající brankář uspěl na kandidátce hnutí ANO ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Zpočátku přitom věřil, že svou politickou kariéru s tou sportovní dokáže skloubit. Jenže jeho středeční jmenování vládním zmocněncem pro sport všechno mění. V únoru se ještě jako GM hokejistů zúčastní olympiády v Pchjongčchangu, pak ale u hokeje skončí.

„Milan se jako bývalý vynikající hokejista zapojil do činnosti svazu a odvedl u nás spoustu práce," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. „Mrzí mě, že ho ztrácíme, jsem však přesvědčen, že vzhledem ke zkušenostem, které získal, odborný znalostem a pracovnímu nasazení bude pro český sport na novém působišti velkým přínosem."

Hniličkova nástupce bude ČSLH teprve hledat.

Reklama

Související témata: