Hlavní obsah

Proti Francii začne v brance Furch, volno dostal útočník Řepík

Amiens/Praha

Čeští hokejisté nastoupí do dnešního utkání Euro Hockey Challenge v Amiens proti domácí Francii s Dominikem Furchem v brance. Volno od trenérů naopak dostal útočník Michal Řepík, po Michalu Birnerovi druhý nejstarší hráč výběru ve Francii. Právě dvaatřicetiletý forvard Birner bude dnes kapitánem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Do Francie neodletěli obránci Vojtěch Mozík, Adam Polášek, Ondřej Vitásek a útočníci Dominik Kubalík, Roman Červenka a Roman Horák. V případech Poláška, Vitáska i Mozíka hrály roli zdravotní důvody. V příštím týdnu se mají k mužstvu připojit navíc gólman Pavel Francouz a útočníci Filip Zadina, Filip Chytil a Filip Chlapík.

Utkání v Amiens v hale Coliseum s třítisícovým hledištěm začne v 19 hodin. Sobotní odveta se odehraje na ledě podobně velké Aren'ice v Cergy, úvodní buly bude vhozeno ve 20:45. Podle záměru trenérů by odvetu měl odchytat Patrik Bartošák.

Předpokládaná sestava ČR:
Furch (Bartošák) - Pyrochta, Jordán, T. Pavelka, Hrbas, Sklenička, J. Galvas, Moravčík, Klok - Nestrašil, R. Hanzl, M. Stránský - D. Kaše, Kousal, Birner - Orsava, A. Musil, D. Šťastný - M. Kaut, Tomášek, Ordoš.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko