Hlavní obsah

Náhrada za Jandače? Novým trenérem reprezentace se má stát Říha

Praha

Český svaz ledního hokeje (ČSLH) definitivně jmenuje nového kouče národního týmu až po mistrovství světa. Nicméně deník Blesk přinesl ve středu informaci, že trenéra Josefa Jandače má vystřídat Miloš Říha. Sám Říha Seznamu potvrdil, že je se svazem v kontaktu.

Foto: Petr Horník, Právo

Stane se Miloš Říha novým trenérem národního týmu?

Článek

„Můžu potvrdit, že nějaký kontakt už proběhl. Vzhledem k tomu, že jsou teď ale všichni na mistrovství světa, nemyslím si, že je to v tuto chvíli aktuální téma," řekl Říha Seznamu.

O Jandačově odchodu informoval svaz zhruba dva týdny před šampionátem. Současný kouč národního týmu povede od příští sezóny Magnitogorsk v KHL, kde naposledy působil i Říha, který loni v říjnu skončil na střídačce Slovanu Bratislava.

"Všechno je dohodnuto. Pokud se nestane něco neočekávaného, bude Říha veřejnosti představen po šampionátu," cituje Blesk nejmenovaný zdroj z vedení reprezentace.

Říha trénoval v Kontinentální lize také ruské kluby Chimik Voskresensk, Spartak Moskva, Petrohrad, Omsk a Atlant Mytišči, který dovedl v roce 2011 do finále. Předtím získal dvakrát stříbro v české extralize s Pardubicemi a Slovanu Bratislava pomohl ke dvěma slovenským titulům v letech 2002 a 2005.

Poté, co reprezentaci odmítli kvůli vytížení v klubech plzeňský Martin Straka a brněnský Libor Zábranský, nevyšla svazu podle Blesku ani jednání s libereckým Filipem Pešánem.

Byl by Miloš Říha adekvátní náhradou za Josefa Jandače?
Ano
74,9 %
Ne
25,1 %
Celkem hlasovalo 6419 čtenářů.

Reklama