Hlavní obsah

Kdo zazářil, zklamal, tápal? Oznámkujte české hráče po základní skupině MS

Praha

Ve škole dostávají žáci pololetní a konečné známkování za své výkony. Čeští hokejisté mají za sebou základní skupinu mistrovství světa. „Pololetí“ je za nimi. Jak si vedli, jakou známkou byste je ohodnotili, kdo zklamal, nadchl, překvapil?

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Čeští hráči (zleva) David Pastrňák, Dmitrij Jaškin a David Krejčí se radují z gólu proti Rusku.

Článek

Základní skupinu výběr trenéra Josefa Jandače zakončil na třetím místě, do čtvrtfinále jdou čtyři mužstva. Tento cíl byl splněn. Ze sedmi utkání Češi získali 15 bodů, maximum bylo 21. Třikrát vyhráli za tři body, třikrát za dva a jen jednou odešli poraženi.

Národní tým začal proti silnějším soupeřům, končil se slabšími. Na úvod si v derby připsal výhru nad Slovenskem 3:2 v prodloužení, poté přišla jediná porážka 2:3 se Švédy. Drama se Švýcary a vítězství 5:4 na nájezdy. Poté výhra nad odvěkým rivalem z Ruska 4:3 po prodloužení.

Na řadě byl trojlístek outsiderů - 3:0 s Běloruskem, kde stačila k výhře jedna třetina, poté střelecká dominance a vítězství 6:0 nad Francií, konec přinesl duel s Rakouskem, výhra 4:3, kde bylo na konci trochu horko.

Který gólman dostane přednost?

Co se týče statistik, je nejproduktivnějším hráčem Dominik Kubalík - 8 bodů (3+5), následuje Dmitrij Jaškin 7 (4+3). Ten byl zařazen do útoku s Davidy Krejčím a Pastrňákem. Tato bostonská dvojice i přes pozdější příjezd a odehrané čtyři duely výrazně sbírá body. Pastrňák 5 (4+1), Krejčí 6 (1+5).

Mezi obránci získali tři body Michal Moravčík, Libor Šulák (oba 1+2) a Jakub Krejčík (0+3).

Koho trenéři postaví do branky na důležité čtvrtfinále ve čtvrtek? Záležet bude na soupeři. Zatím trenéři oba muže s maskou střídali. Pavel Francouz má průměr obdržených branek na zápas 2,21 a úspěšnost zákroků 90,43%. David Rittich má tato čísla - 1,98 a 90%.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články