Hlavní obsah

Čechům ani po výhrách v zámoří nevěří: Překvapili, ale šance na postup mají minimální

Pittsburgh

Zatím jde stále jen o přípravu, ale čeští hokejisté ve třech zápasech před Světovým pohárem navzdory skeptickým předpovědím herně spíše potěšili, připsali si výhru proti Rusku i proti velmi talentovanému Výběru Severní Ameriky. Nicméně názory zámořských expertů na Jandačův výběr se ani po posledních výsledcích moc nezměnily. Češi pro ně zůstávají velkými outsidery celého turnaje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čeští hokejisté porazili v přípravě na Světový pohár Výběr Severní AmerikyVideo: sntv

 
Článek

Výběr Severní Ameriky do 23 let budí zejména u amerických a kanadských odborníků velký zájem. Není divu, hvězdní mladící mají být budoucností NHL. Jenže na podceňované Čechy nevyzráli, což se za oceánem nečekalo.

„Tým Severní Ameriky nečekaně selhával v koncovce, přitom Češi ho pouštěli do přečíslení i čistých brejků. Především v první a druhé třetině, kdy Čechy přestřílel 32:17," hodnotí duel server televize ESPN.

„Češi mají šance na postup minimální, ale jestli mají nějakou naději, tak proto, že hrají trpělivý oportunistický styl hokeje a mohou spoléhat na špičkové výkony brankářů Michala Neuvirtha a Petra Mrázka, kteří v součtu za celé utkání pochytali 42 ze 44 střel," píše dále v komentáři ESPN.

Příjemné dilema

Podle zámořské televize bude právě na brankářském postu kouč Jandač řešit potěšitelné dilema: „Tohle je příjemný problém pro Čechy, kteří mají v přípravě překvapivou bilanci 2:1."

To server nhl.com má za to, že i přes slabší kádr oproti konkurenci mohou Plekanec a spol. favority zaskočit.

„Jejich základna talentů zaostává za ostatními týmy, navíc přišli o zraněné Krejčího, Hertla a Gudase. Nicméně Češi se odmítli utápět v sebelítosti a nachází zalíbení v pozici outsidera skupiny A s Kanadou, USA a Výběrem Evropy. Pokud ze sebe dostanou maximum, mohou způsobit jedno či dvě překvapení, což by mohlo na takhle krátkém turnaji stačit," uvádí nhl.com.

Zároveň znovu přetřásá tolik diskutovanou otázku obránců. „Ti budou pro úspěch či krach ve skupině klíčoví. Češi v těchto řadách postrádají dostatečně kvalitní výběr, v němž je i několik hráčů na této úrovni neotestovaných. Nicméně i takový Michal Kempný, jenž bude bojovat o šanci v Chicagu, si zatím vede v přípravě velmi dobře. A také Jakub Nakládal byl zatím velmi silný," chválí server.

Reklama