Hlavní obsah

Crosby a pět legend NHL bude v Kanadě na poštovních známkách

Toronto

Reprezentační kapitán Sidney Crosby a dalších pět osobností kanadského hokeje se objeví na poštovních známkách. Jejich podobu představila kanadská pošta v pátek v hokejové Síni slávy v Torontu během volného dne na Světovém poháru. Spolu s Crosbym se této pocty dočkali Phil Esposito, Guy Lafleur, Darryl Sittler, Mark Messier a Steve Yzerman.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Kapitán Kanady Sidney Crosby se raduje z vlastního gólu proti Výběru Evropy.

Článek

Jde o čtvrtou sadu hokejových známek v pětiletém edičním plánu. První série z roku 2013 byla věnovaná dresům klubů NHL, pak přišli na řadu obránci z týmů tzv. Original Six (kluby z nejslavnější éry) a loni slavní kanadští brankáři.

Mezi nimi se objevil i legendární gólman Chicaga Tony Esposito, nyní ho napodobil jeho bratr Phil. "Brácha je mladší a dostal se na známku už loni, to není fér. Dost si mě kvůli tomu dobíral. Ale já mu dal v 53 zápasech 55 gólů. Jóóó," žertoval šestý nejlepší střelec v historii NHL.

Šestice hráčů oceněná poštou získala dohromady 18 Stanleyových pohárů. "Je to velká čest. Kdybych to kdysi řekl mámě, když mi bylo dvanáct, myslím, že bych jednu schytal," uvedl další kanonýr Lafleur.

Reklama

Související témata: