Hlavní obsah

Liberec prohrál v poháru i s Pardubicemi

PRAHA

Druhý den po sobě odehráli liberečtí hokejisté v letním Tipsport Cupu vyrovnaný zápas, ale i tentokrát se radoval soupeř. Pardubice si v pátek na chrudimském ledě zajistily krátce po polovině utkání dvoubrankový náskok a po snížení soupeře ve třetí třetině již těsnou výhru 2:1 ubránily.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Hokejisté Liberce prohráli v letním Tipsport Cupu podruhé za sebou.

Článek

Pardubice měly v úvodních dvou třetinách nejméně šest vyložených šancí. Liberečtí se do první vážné akce dostali až ve 32. minutě a teprve v závěrečné třetině srovnali hru. Ve 49. minutě se dočkali i gólu. Pardubice jim ale už víc nedovolily a ubránily i 70 sekund dlouhou power play Liberce.

Karlovy Vary porazily Kladno

Hokejisté Karlových Varů vstoupili úspěšně do Tipsport Cupu, když porazili Kladno 5:3. Domácí uspěli především zásluhou dvou branek v rozmezí 29 vteřin v poslední minutě úvodní třetiny.

Karlovarští začali náporem a na začátku 3. minuty otevřel skóre bývalý kladenský hráč Hluchý. Už za minutu bylo vyrovnáno z hole Gardoně a v 7. minutě využili hosté přesilovku díky Zdeňku Nedvědovi. V závěrečné minutě první třetiny vyrovnal Mudroch a ještě v téže minutě se trefil i Řezníček.

Převahu domácích ve druhé třetině vyjádřil ve 36. minutě Košťál a krátce před druhou sirénou Kuběna. Ve třetí třetině bylo aktivnější Kladno a necelé dvě minuty před koncem stav alespoň symbolicky zkorigovalo.

Tipsport Hockey Cup
Skupina A - 4. kolo
Energie Karlovy Vary - Kladno 5:3 (3:2, 2:0, 0:1)
Branky: 3. Hluchý, 20. Mudroch, 20. Řezníček, 36. Košťál, 39. Kuběna - 4. Gardoň, 7. Z. Nedvěd, 59. D. Růžička. Rozhodčí: Turčan - Bertík, Šerý. Diváci: 550.
Skupina C - 5. kolo
Moeller Pardubice - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 7. Andrašovský, 33. Koukal - 49. Klimenta. Rozhodčí: Kubeš - Kis, Špringl. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 1500.

Reklama

Související témata: