Hlavní obsah

ČR - USA 2:6Dvacítka v generálce na MS podlehla Spojeným státům

Langley

Česká hokejová reprezentace hráčů do 20 let prohrála v generálce na juniorské mistrovství světa se Spojenými státy 2:6. Američané měli celý zápas pod kontrolou, když první gól vstřelili už v úvodní minutě. Na střely překonali český výběr v poměru 44:21, navrch měli zejména v úvodní dvacetiminutovce, kdy vystřelili dvacetrkát, zatímco Češi měli jen desetinu pokusů.

Foto: Český hokej

Český hokejový útočník Martin Nečas (ilustrační foto)

Článek

Po 40 sekundách využil chybu v české obraně Quinn Hughes, který přihrál skórujícímu Oliveru Wahlstromovi. Neuběhly ani čtyři minuty hrací doby a tentýž hráč zvýšil na 2:0 střelou zpoza kruhů. A třetí gól Američanů přidal ještě před první přestávkou Phil Kemp, který se prosadil střelou od modré čáry bezprostředně po vhazování.

Češi se dočkali snížení v polovině zápasu, kdy se při přesilové hře trefil z kruhu Jakub Lauko. Následně došlo k předem dohodnutému střídání v českém brankovišti, kdy Jakub Škarek přenechal své místo Jiřímu Paterovi. Přestože Škarek třikrát inkasoval, stihl předvést i několik opravdu povedených zákroků.

Spojeným státům vrátil tříbrankové vedení Josh Norris, jenž zužitkoval povedenou přesilovkou kombinaci.

Podruhé se šlo do šaten za stavu 5:1, když krátce před sirénou ohromil diváky v hale povedeným blafákem Sasha Chmelevski.

Necelých osm minut před koncem vstřelil druhý český gól Filip Zadina, kterému po zavezení kotouče do útočného pásma přihrával Martin Nečas. Svěřenci Václava Varadi se i podruhé trefili při přesilové hře. Na konečných 6:2 pro USA upravil ranou z mezikruží Ty Emberson.

Do turnaje český tým vykročí ve středu ve 22:00 SEČ soubojem se Švýcary. Dalšími soupeři Čechů ve skupině A ve Victorii budou Rusové, Kanaďané a Dánové.

Přípravný zápas hokejistů do 20 let v Langley (Kanada):
ČR - USA 2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
Branky: 30. Lauko, 53. F. Zadina - 1. a 4. Wahlstrom, 18. Kemp, 35. Norris, 40. Chmelevski, 57. Emberson.
Česko: Škarek (30. Patera) – Bukač, Král, Haš, Šalda, Mikyska, Gaspar, Zelingr – Lauko, Nečas, Kaut – Zadina, Kondelík, Machala – Hrabík, Hladonik, Plášek – Pekař, Čajka, Pour – Jeník. Trenér: Václav Varaďa.
USA: Keyser (Primeau) – Q. Hughes, Emberson, Samberg, Anderson, Samuelsson, St. Ivany, Kemp – Poehling, Norris, Madden – Cates, J. Hughes, Wahlstrom – Farabee, Chmelevski, Robertson – Cockerill, Drudy, Coskey – O’Brien. Trenér: Mike Hastings.

Reklama

Související témata: