Hlavní obsah

Češi si brousí zuby na Rusy. Věříme si na ně, je optimistou Eliáš

Praha

Rusko. Stačí vyslovit a víte, že nepůjde o lehký zápas. V podobném rozpoložení se nyní nachází česká hokejová reprezentace do dvaceti let. Z pátku na sobotu ve dvě hodiny ráno ve Vancouveru sehraje ve skupině A mistrovství světa zápas právě s tímto soupeřem. Po Švýcarsku přichází vyšší level.

Foto: Český hokej

Patrik Eliáš, asistent trenéra Václava Varadi u reprezentační "20".

Článek

Zahajovací duel čeští mladíci vyhráli 2:1 v prodloužení. Rusové na úvod turnaje porazili 4:0 Dánsko.

„Bod získaný v prodloužení mužstvo uklidní. Pevně věříme, že utkání s Rusy bude lepší," řekl pro hokej.cz Patrik Eliáš, asistent hlavního kouče Václava Varadi.

Pozor! Vyvarovat se zbytečným vyloučením. Proti Švýcarsku měl český výběr například šest vyloučených hráčů během druhé třetiny. Možná částečná nervozita ze vstupu do turnaje, ta by nyní měla zmizet.

„Rusové hrají pořád stejný hokej, zápas na mistrovství světa se nebude odlišovat od těch, které jsme s nimi absolvovali v sezoně. Mají výborné obránce, velké a silné. Individuálně jsou na tom všichni dobře, jejich útočníci budou vytahovat hru a situace přecházet jeden na jednoho," upozorňuje Eliáš.

Výhra, jediná myšlenka, kterou mají hráči i trenéři v hlavách. „Kluci mají potenciál. Udělám všechno pro to, abychom vyhráli. Jsem takový typ, že chci vyhrát za jakéhokoli stavu," řekl Varaďa před turnajem.

První krok mu vyšel, nyní přichází ve Vancouveru druhý. „Ten zápas bude neskutečně důležitý, protože den poté pak máme Kanadu. Proti Rusům vždycky hrajeme dobře. Věříme si na ně, to je správné," dodal Eliáš.

Porazí čeští junioři Rusko v základní skupině MS?
Ano
58,6 %
Ne
41,4 %
Celkem hlasovalo 2941 čtenářů.

Reklama