Hlavní obsah

Sekáč nebude hrát na turnaji v Brně ani na MS. Zdravotní potíže má R. Zohorna

Aktualizováno

Původně chtěl reprezentační trenér Miloš Říha zužovat nezvykle široký kádr českých hokejistů před MS až v neděli pozdě večer, kdy se chystá představit podobu mužstva pro Bratislavu, jenže nakonec některé hráče škrtá ze seznamu už dřív.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Sekáč z Česka během utkání Euro Hockey Challenge proti Německu.

Článek

„Útočník Jiří Sekáč z osobních důvodů nebude účinkovat v brněnských Carlson Hockey Games a nezúčastní se ani světového šampionátu," oznámil necelou hodinu před začátkem zápasu se Švédy mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund.

Sekáč ve čtvrtek hrál úvodní zápas turnaje s Finy, naskočit měl i do sobotního duelu na křídle vedle bratrů Tomáše a Hynka Zohornových. Po dopoledním tréninku se ale kouči z osobních důvodů čerstvá posila CSKA Moskva omluvila a po šesti týdnech intenzivní přípravy v reprezentaci skončila. Sekáč tak v této sezoně už nerozšíří svůj dosavadních počet 53 mezistátních utkání. Jeho místo v sestavě na Švédy tak obsadil Dominik Kubalík.

S národním týmem aktuálně není ani nejmladší ze sourozeneckého tria Radim Zohorna, jehož přepadly střevní potíže, a podstupuje léčbu v domácích podmínkách. Bez těchto dvou hráčů má Říha k dispozici 34 hokejistů, konkrétně 4 brankáře, 12 obránců a 18 útočníků. Na soupisku pro šampionát smí zapsat ale jen 25 hokejistů.

Reklama

Související témata: