Hlavní obsah

Náhrada za nešťastníka Lauka! Kdo dostal přednost?

Ostrava

Po zranění Jakuba Lauka, pro kterého mistrovství světa hokejistů do 20 let záhy skončilo, byl dnes večer na soupisku českého týmu dopsán útočník Karel Plášek. Ve hře byl i Vojtěch Střondala.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Karel Plášek (vpravo) na tréninku ještě před MS, na snímku s ním je další útočník Jaromír Pytlík.

Článek

Pro Jakuba Lauka podle prvních prognóz skončilo MS hned v první minutě. Spoluhráči pak vyhráli pro něj

Byl to infarktový zápas, ale porazit doma Rusko je super, říká Michal Teplý

"Počítali jsme, že Jakub dostane velkou roli, a to, že se zraní v prvním střídání, je pro nás nepříjemnost. Turnaj tím ale nekončí. Věřím, že hráč, který bude dopsaný místo něj, odvede v dalším zápase vše, co v něm je," uvedl trenér týmu Václav Varaďa ještě předtím, než prozradil, kdo dostane přednost.

Dnešní podrobné vyšetření Lauka, který měl být jedním z lídrů domácího týmu na šampionátu, odhalilo poškození kolenních vazů. Devatenáctiletý útočník Providence se zranil hned v úvodu čtvrtečního zápasu s Ruskem po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmitrijem Voronkovem.

Podle všeho tým opustí a odletí zpět do zámoří. "Asi by tady rád zůstal a i my bychom byli rádi, kdyby to tak bylo. Ale předpokládáme, že organizace Boston Bruins bude chtít, aby se co nejdříve dostavil na další vyšetření a léčbu, která ho čeká, do Ameriky," uvedl Varaďa.

Rozhodčí zákrok na Lauka neoznačili za faul a ani Sokolov žádnou vinu za zranění protihráče necítil. Češi nejspíš nebudou usilovat o Sokolovovo dodatečné potrestání. "Je to hrozně těžké posoudit, od toho jsou na ledě rozhodčí. Nás hlavně mrzí ztráta Jakuba pro další průběh mistrovství," řekl Varaďa, jehož tým se ve čtvrtek s Laukovou absencí dokázal vyrovnat a obhájce bronzových medailí porazil 4:3.

Další utkání čeká domácí výběr v sobotu, kdy se střetne s Německem. Ve skupině mají Varaďovi svěřenci ještě Kanadu a finalisty minulého MS ze Spojených států.

Reklama