Hlavní obsah

Hvězdný útočník Lafreniere Kanadě na juniorském MS nepomůže

Red Deer

Hokejisté Kanady se budou muset na juniorském mistrovství světa v Edmontonu obejít bez pomoci hvězdného útočníka Alexise Lafreniera. Vedení New York Rangers jedničku letošního draftu na turnaj neuvolnilo, protože chce, aby se připravoval na start nové sezony NHL.

Foto: Jiří G. Novák

Kanadský útočník Alexis Lafreniere sleduje situaci v útočném pásmu během utkání se Švýcarskem loni v přípravě před MS hráčů do 20 let.

Článek

Devatenáctiletý Lafreniere startoval na předešlých dvou MS hráčů do 20 let, v lednu v Třinci a Ostravě výrazně pomohl Kanadě k zisku zlatých medailí. Rodák ze Saint-Eustache v pěti zápasech nasbíral deset bodů za čtyři branky a šest asistencí, byl zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje, nejlepším útočníkem a nechyběl v ideální sestavě mistrovství.

Hokejisté Kanady se na domácí šampionát a obhajobu titulu chystají v Red Deer, v současnosti je ale celý tým v karanténě. Jejich přípravný kemp musel být 25. listopadu na dva týdny přerušen poté, co bylo několik hráčů a členů realizačního týmu pozitivně testováno na koronavirus. Zpět k tréninku by se měli mladí Kanaďané vrátit v neděli.

Reklama

Související témata: