Hlavní obsah

Sportem proti mužskému přechodu

Také občas cvičíte a posilujete nebo se o to alespoň snažíte? Nicméně vynaložené úsilí neodpovídá vašemu očekávání a vy, stejně jako většina dnešních mužů, jste lehce frustrováni, že svalovou hmotu nenabíráte a tuk neshazujete.

Foto: Sport.cz

Ztráta energie a pocity vyčerpání patří mezi příznaky mužského přechodu.

Článek
Fotogalerie

Nepodléhejte tomu a pracujte na sobě dál

Je důležité vědět, že nebojujete jen sami se sebou, ale také s přirozeným vývojem vašeho těla. Pokud je vám již přes 30 let, ve vašem těle klesá hladina testosteronu. Přirozený úbytek tohoto hormonu mimo jiné zpomaluje metabolismus a díky tomu rychleji nabíráte na váze. Je-li vám již přes 40 let úbytek vaší svalové hmoty je přímo vědecky podložený – v průměru o 3% ročně.

Klesání hladiny testosteronu nezastavíte, negativní vlivy s ním spojené ovlivnit lze

Muži se stávají rozladění až neurotičtí, trpí poruchami spánku a jsou častěji vyčerpaní, klesá jim sexuální výkonost, nabírají na váze a ubývá jim svalová hmota. Tento vývoj lze diagnostikovat jako andropauzu, nebo-li mužský přechod.

Vy tomu ale nepodléhejte a braňte se pohybem a sportem. Další vhodnou prevencí je pravidelné užívání doplňku stravy TestoMax. TestoMax je vyvinutý speciálně pro muže po třicítce a obsahuje jedinečnou přírodní složku - pískavici řeckého sena, která podporuje růst svalové hmoty. Více na TestoMax.cz.

Vědecká studie* z roku 2010 přinesla zajímavé poznání, že užívání 500 mg pískavice denně v kombinaci se silovým tréninkem přináší výrazný nárůst svalové hmoty. Denní dávka pískavice v TestoMaxu je 600 mg.

* Poole Ch. et al.: J int Soc Sports Nutr.2010, 7:34

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.