Hlavní obsah

Tyčkařka Suhrová na další medaili nedosáhla, skákala nemocná

Rio de Janeiro

Americká tyčkařka Jennifer Suhrová v olympijském finále neuspěla a výkonem 460 cm obsadila až sedmé místo. Obhájkyně londýnského zlata a vedle Jeleny Isinbajevové jediná žena, která dokázala přeskočit pět metrů, doplatila v Riu na záhadnou virózu. Ráno před finále podle svého manžela a kouče Ricka dokonce kašlala krev.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Tyčkařka Suhrová na další medaili nedosáhla, skákala nemocná.

Článek

Suhrová onemocněla krátce po příjezdu do Brazílie a viróza ji trápila přes týden. V pondělí navíc skoro přišla o hlas. Lékaři si s přesnou diagnózou nevěděli rady, atletce nicméně předepsali antibiotika.

"Ale pořád se to nelepšilo. Dneska se dokonce probudila a vykašlávala krev," řekl novinářům Suhr. "Přitom sem přijela v životní formě. Je to prostě smůla, těžko z toho můžeme někoho vinit. Kdyby to byl jakýkoli jiný závod, půjdu a odhlásím ji," dodal.

Čtyřiatřicetiletá Američanka, která před londýnským zlatem vybojovala stříbro v Pekingu, skočila základní výšku 460 na druhý pokus, o 470 cm se už pokoušela marně. Její nástupkyní na olympijském trůnu se stala Řekyně Ekaterini Stefanídiová, která překonala 485 cm.

Reklama

Související témata: