Hlavní obsah

Fantastický český úspěch v Riu, medaile je ale ještě daleko, míní znalec

Praha

Fantazie. Jedno slovo, které provází český deblový pár na olympiádě v Riu. Lucie Šafářová a Barbora Strýcová v úvodním kole porazily sestry Williamsovy. Serena s Venus přitom v minulosti třikrát vybojovaly ve čtyřhře zlatou olympijskou medaili, obhajovaly titul z Londýna a nikdy neprohrály. Až v neděli v noci. „Fantastický úspěch, s tím nikdo nepočítal. Holky šly na kurt uvolněné, vysmáté. Spát se jim šlo určitě krásně,“ zhodnotil výkon ve studiu Božského Ria bývalý český reprezentant Bohdan Ulihrach.

Bohdan Ulihrach hodnotí české tenistky v Riu.

 
Článek
Fotogalerie

Překvapení vždy způsobí pozdvižení, poznal ho před lety i Ulihrach, když na jeho raketě skončil Pete Sampras. „Holky se daly spolu na poslední chvíli. Petra Kvitová debly nehraje. Za mlada spolu asi hrály. Je vidět, že i takto rychle sestavený pár může fungovat, obě to jsou fajn holky. Bára hraje výborně na síti, umí voleje, což se u holek často nevidí a Šafi je taky zkušená," řekl také host studia.

I druhá česká dvojice v Riu na úvod uspěla. Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká porazily Ukrajinky Olgu Savčenkovou s Elinou Svitolinovou ve třech setech. Obhájkyně stříbra z Londýna 2012 jdou dále.

„Uvidíme, k medaili je ještě daleko. Oba páry teď musí své výkony potvrdit," upozornil Ulihrach.

Vyhrají české hráčky olympijský turnaj?
Ano
82,8 %
Ne
17,2 %
Celkem hlasovalo 22327 čtenářů.

Reklama

Související témata: