Hlavní obsah

Brazílie - Kolumbie 2:0Neymar nasměroval Brazilce do semifinále olympijského turnaje

Brasilia
Aktualizováno

Fotbalisté Brazílie porazili Kolumbii 2:0 a dvě výhry je v Riu dělí od olympijského zlata, na které zatím nedosáhli. V semifinále čeká Neymara a spol. ve středu Honduras.

Foto: Leo Correa, ČTK/AP

Brazilec Neymar jásá po postupu domácích fotbalistů do semifinále olympijského turnaje.

Článek

Barcelonský útočník Neymar ve čtvrtfinále v Sao Paulu protrhl střeleckou smůlu na domácí olympiádě. Z přímého kopu ideálně zamířil k bližší tyči a dvacátý pokus proměnil ve svůj premiérový gól. Už ve 12. minutě tak Brazilce nasměroval do semifinále. Pojistku přidal deset minut před koncem Luan

Němečtí fotbalisté deklasovali v prvním čtvrtfinále olympijského turnaje vítěze skupiny D Portugalsko 4:0 a zajistili si místo mezi posledními čtyřmi celky. V semifinále se ve středu v Sao Paulu utkají s Nigérií, která zdolala Dánsko 2:0. Oba týmy na sebe pod pěti kruhy narazí poprvé.

Skóre evropského duelu v Brasílii otevřel v nastavení první půle Serge Gnabry, po přestávce se postupně trefili Matthias Ginter, Davie Selke a Philipp Max.

Svěřenci trenéra Horsta Hrubesche, kteří se do Ria kvalifikovali na úkor českého týmu, navázali na výhru 10:0 nad Fidži v závěrečném utkání ve skupině. Předtím Němci, kteří hrají pod pěti kruhy poprvé od bronzu ze Soulu 1988, dvakrát remizovali.

Strůjcem bezproblémového vítězství Nigerijců nad Dánskem byl záložník Chelsea John Obi Mikel, který první gól dal a na druhý po změně stran nahrál Aminuovi Umarovi. Nigérie měla ještě další šance, ale více branek už nepřidala.

Honduras vyřadili obhájce bronzu Koreu

Honduras porazil ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Belo Horizonte obhájce bronzu Koreu 1:0 a poprvé v historii postoupil do semifinále. Jedinou branku vstřelil v 59. minutě útočník Alberth Elis.

Tým kolumbijského trenéra Jorgeho Luise Pinta tak bude mít možnost bojovat o vůbec první medaili pro Honduras pod pěti kruhy. Postupem mezi nejlepší kvarteto překonal Honduras při své čtvrté účasti na olympijském turnaji maximum z Londýna, kde vypadl ve čtvrtfinále s Brazílii a skončil sedmý.

XXXI. letní olympijské hry:
Fotbal - muži:
Čtvrtfinále:
Brasília: Portugalsko - Německo 0:4 (0:1)
Branky: 45.+1 Gnabry, 57. Ginter, 75. Selke, 87. Max.
Salvador: Nigérie - Dánsko 2:0 (1:0)
Branky: 16. Mikel, 59. Umar.
Belo Horizonte: Korea - Honduras 0:1 (0:0)
Branka: 59. Elis.
Sao Paulo: Brazílie - Kolumbie 2:0 (1:0)
Branky: 12. Neymar, 83. Luan.
Semifinálové dvojice:
Brazílie - Honduras, Německo - Nigérie.

Reklama

Související témata: