Hlavní obsah

Brazilci se na pláži dočkali. Diváci se bavili i v pláštěnkách

sob (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Na druhý pokus se Brazilci přece jen dočkali zlata z Copacabany! Po finálové porážce ženského dua Larissa, Talita rozjásali domácí příznivce plážoví volejbalisté Alison Cerutti a Bruno Schmidt, kteří své soky Paola Nicolaie a Daniele Lupa z Itálie porazili ve dvou setech.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Brazilci Alison Cerutti (vlevo) a Bruno Oscar Schmidt po triumfu v turnaji v plážovém volejbalu.

Článek
Fotogalerie

Stadión uprostřed slavné pláže skrápěl hustý liják, ale diváci se v bitvě začínající přesně o půlnoci místního času skvěle bavili i v pláštěnkách.

Úřadující kontinentální šampióni vzdorovali aktuálním mistrům světa v obou sadách, ale Brazilci ovládli obě koncovky a získali pro svou zemi první beachvolejbalové zlato z olympiády od her v Aténách 2004, kde triumfovali Emanuel Rego a Ricardo Santos.

„Rozdíl mezi oběma páry byl jen v divácích. Stáli na naší straně i v těžkých chvílích," vyprávěl dojatý Cerutti, jeho parťák Schmidt děkoval svému otci. „Kolikrát už jsem byl sportem unavený, ale on mě vždycky přesvědčil, ať pokračuju, protože nic v životě nepřijde zadarmo," říkal a připomněl, čím vším si za poslední dva roky prošel: „Měl jsem zraněné koleno, pak slepé střevo, měli jsme špatné výsledky. Ale Bruno nikdy nepřestal věřit Alisonovi a Alison nikdy nepřestal věřit Brunovi."

Reklama

Související témata: