Hlavní obsah

Golfista Rose má jasno, chce zlato z Ria

Golf prožívá v Riu svoji premiéru. Přesto si některá esa včetně světové jedničky Jasona Daye nechají turnaj kvůli obavám z viru zika ujít. Jiný pohled má dvanáctý hráč světového žebříčku Brit Justin Rose. Ten nad účastí neváhal a i přes absenci několika hvězd věří, že premiérový boj o medaile bude stát za to.

Golfista Justin Rose chce v Riu zlatoVideo: SNTV

 
Článek

„Myslím, že stále je tady několik skvělých hráčů. O tom není pochyb. Samozřejmě vyhrát zlato bude obrovský úspěch a obrovská čest, ale určitě to nebude snadné. Všichni známe příběh těch, kteří tady nejsou, ale myslím, že to rozhodně není to, na co bychom se tady soustředili. Určitě bude velká konkurence a bude to náročná bitva, ale ten kdo vyhraje, bude zasloužený vítěz," říká britský golfista, který nemyslí na nic jiného než na zlatou medaili.

Jenže není sám, který má podobný úmysl. „Myslím, že Henrik Stenson bude největší hrozba. Pak také Sergio Garcia. Ten hrál v létě také velice dobře. Navíc Sergio je velmi vášnivý hráč, což ukázal na Ryder Cupu. Pokud dá do hry srdce a hlavu, bude hodně nebezpečný. Obzvlášť, když bude reprezentovat svou zem. Takže to vypadá, že tyhle dva budu muset porazit."

Jak dopadne britský golfista Justin Rose na olympiádě v Riu?
Získá zlato
17 %
Bude stříbrný
11,3 %
Vybojuje bronz
11,3 %
Medaili nezíská
60,4 %
Celkem hlasovalo 53 čtenářů.

Reklama

Související témata: