Hlavní obsah

Skateboarding bude od roku 2020 na olympiádě

Skateboarding. Pro mnohé především pouliční zábava, v roce 2020 už olympijský sport. I když sport, jde spíše o životní styl. Před několika dny Mezinárodní olympijský výbor schválil v Riu rozšíření sportů, které budou náležet pod pět kruhů. Mimo skateboardingu jde o surfing, sportovního lezení, karate a baseball se softbalem. Poslední dva se vrátí po vyřazení v roce 2008, zbývající sporty čeká olympijská premiéra.

Skateboarding bude od roku 2020 na olympiáděVideo: SNTV

 
Článek

„Ano, skateboarding je teď olympijský sport. Poprvé bude vidět v roce 2020 v Tokiu. Ale my jsme to předpokládali, bylo to nevyhnutelné. Myslím, že to bylo něco, co muselo přijít. Ale chceme se ujistit, že bude reprezentován skateboardisty, protože hry, to je samozřejmě něco úplně jiného," upozorňuje Bob Burnquist, brazilský skateboardista, který naráží právě na volnost na prkně.

„Náš životní styl a náš svět je úplně jiný. Uvidíte velmi vysokou úroveň a skvělé výkony. Je těžké nazývat skateboarding sportem, spíše bych řekl, že je to životní styl. Myslím, že se lidé mohou naučit něco nového a přinese to novou energii," dodal.

Reklama

Související témata: