Hlavní obsah

Atlet Steffensen pohrozil bojkotem OH kvůli podezření z rasismu

Sydney

Australský atlet John Steffensen pohrozil, že by kvůli podezření z rasismu mohl bojkotovat olympijské hry. Stříbrný medailista ze štafety na 4x400 m z OH v Aténách tak reagoval na to, že do Londýna nebyl nominován do závodu jednotlivců, ale pouze do štafety.

Článek

Potomek původních Australanů v individuálním závodě na 400 metrů přišel o místo na úkor bronzového medailisty z nynějšího juniorského MS Steva Solomona. "Nemyslím si, že to pomáhá zvýšit legitimitu našeho sportu nebo nominačních kritérií. Naopak si myslím, že v našem sportu jsme všichni za blbce," řekl Steffensen v rozhovoru pro australský Channel 9.

"S pravidly se hýbe, teď si budou vybírat do týmu, koho chtějí. Už si nenechám líbit, abych byl obětí rasismu naší federace. Pomohlo by, kdybych měl jinou barvu. Ať si mají svoji atletiku, já už to dělat nemusím," rozčílil se dvojnásobný vítěz Her Commonwealthu.

Výkonný ředitel atletické federace Dallas O'Brien běžcovo tvrzení odmítl. "Jeho komentáře jsou politováníhodné. Požádal jsem ho, aby se uklidnil, vydýchal se a pořádně se nad tím zamyslel. Pořád doufám, že součástí štafety bude," uvedl funkcionář a vyloučil, že by federace mohla Steffensena disciplinárně potrestat.

Reklama