Hlavní obsah

AUDIO: Fajna blondyna, co ma zlato z Londyna, zpívá Ruda z Ostravy o Špotákové

Praha

Olympijské triumfy oštěpařky Barbory Špotákové zřejmě působí jako múza pro umělce. Zlatý triumf v Pekingu zhudebnila její oblíbená skupiny Tři sestry skladbou Čtvrtá sestra, tentokrát s písní nazvanou Fajna blondyna, co ma zlato z Londyna, přispěchal Ruda z Ostravy.

Ruda z Ostravy složil píseň o zlaté oštěpařce Barboře Špotákové

 
Článek

Píseň Tří sester s názvem Čtvrtá sestra, kterou skupina složila pro oštěpařku Špotákovou po jejím triumfu na OH v Pekingu

„Vůbec se neznáme, ale bylo to od něj pěkné a potěšil mě tím," tvrdila oštěpařka, které zase udělalo radost, že se jí v Londýně podařilo dojmout vlastního trenéra Jana Železného. „Vidět ho naměkko a konečně šťastného, to pro mě osobně byl jeden z nejsilnějších olympijských zážitků."

Z kolotoče soukromých i veřejných oslav zlata, které mají vrcholit v pátek v pražské restauraci U Pinkasů, se Špotákové nesmí zatočit hlava, protože už příští čtvrtek se v Lausanne chystá hájit v Diamantové lize vedení ve své disciplíně.

„Největší akce chystám v místě mého a přítelova rodiště, ale jejich dopad musí být mírnější, než kdyby mě už žádný závod nečekal. Cítím však takovou formu, že po nich snad bude stačit jen přitrénovat a nepatrně ladit," tvrdí dvojnásobná olympijská vítězka.

Reklama

Související témata:
Ruda z Ostravy