Hlavní obsah

Olympijský šampión Kulhavý zanedbával i přítelkyni, za sobectví bude dovolená

Londýn

Jak se rodí vítězství v olympijském závodě? Při hodinách tvrdého tréninku, kdy jde všechno kolem stranou. Minulých osm měsíců tak bylo pro vztah bikera Jaroslava Kulhavého a jeho přítelkyně Martiny Šplíchalové pořádně ostrou zkouškou. Český reprezentant totiž nehodlal nic ponechat náhodě, a tak blízcí trpěli.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Finiš olympijského závodu horských kol. Vlevo vítěz Jaroslav Kulhavý, vpravo druhý Švýcar Nino Schurter

Článek
Fotogalerie

„Choval jsem se místy jako sobec, což může potvrdit přítelkyně. Občas nebyla ráda, že se jí nevěnuju, jak by chtěla. Ale pořád jsem do Martiny hučel, aby mě pochopila, všechno překousla a do dvanáctého srpna nechala být. Patří jí obrovský dík," vyprávěl s úsměvem Kulhavý, když se šinul po závodě za rodiči, kamarády a životní partnerkou.

„Jarda má pravdu. Zanedbával mě, ale odpouštěla jsem mu jeho chování celou sezónu, protože jsem věděla, že olympiáda je vrchol kariéry. Už v zimě jsem věděla, že letos budou kola přednější než cokoliv jiného," vyprávěla Kulhavého přítelkyně, když dostala od čerstvého olympijského šampióna sladký polibek.

Došlo i na slzy, přiznala přítelkyně

Závod v Hadleigh Parku strašně prožívala, ale držela se stranou. „Nemám zapotřebí skákat někde před kamerou. Stejně nikdy nedávám znát emoce. Ale musím přiznat, že tentokrát došlo i na slzy," přiznávala Kulhavého přítelkyně.

Během závodu i s dalšími fanoušky nervózně popocházela kolem trati. „Kluci se na čele pořád střídali, strašně napínavá bitva. Procházeli jsme okruh a většinou vybírali místa, kde bylo málo lidí, abychom mohli Jardovi fandit a on nás slyšel. Poslední dvě kola už jsme jen stáli v cíli," vykládala Martina Šplíchalová.

Za všechno „utrpení" má od svého milého slíbenou dovolenou. „Vyrazíme si někam sami, abychom byli od lidí. Minulý rok po Járově výhře na mistrovství světa jsme zažili hrozný kolotoč, po olympiádě bude vše ještě náročnější. Proto jsme si slíbili místo v zahraničí, kde Jardu nebudou poznávat a nebudeme v dosahu internetu," smála se Kulhavého vyvolená. „Je pravda, že dovolenou jsem slíbil. A čas si na ni rozhodně udělám. Fakt jsem Martinu zanedbával," přiznával Kulhavý.

Reklama