Hlavní obsah

Phelps chce s trenérem koupit "svůj" bazén v Baltimoru

PEKING

Plavecký hrdina olympijských her v Pekingu Michael Phelps se chystá spolu s trenérem Bobem Bowmanem koupit plavecký areál v rodném Baltimoru, kde začala jeho cesta ke slávě. Pro třiadvacetiletého amerického plavce nebude problém si takovou investici dovolit, protože fenomenální úspěch v Pekingu mu podle jeho agenta může vynést od sponzorů až 100 miliónů dolarů (asi 1,6 miliardy korun).

Článek

Uplynulé čtyři roky strávil Phelps v Ann Arbor na Michiganské univerzitě, kde byl Bowman trenérem plavců. Po olympiádě se sehraná dvojice vrací do Baltimoru, kde chce společně předávat své zkušenosti svým budoucím možným nástupcům.

"Michael má vizi, že bude šířit plavání po Spojených státech i celém světě. Budeme učit děti plavat a možná tyhle naše plavecké školy budou postupně přibývat," řekl agentuře AP Bowman, který se bude dál věnovat i trénování vrcholových plavců.

"Uvidíme, co se nám povede udělat pro to, abychom posunuli tenhle sport o úroveň výš," uvedl Phelps, který získal v Pekingu rekordních osm zlatých medailí. Čtrnáctinásobný vítěz je nejúspěšnějším olympionikem všech dob.

Reklama