Hlavní obsah

Bronzový čtyřkajak: Část medaile patří i Davídkovi

Londýn

Ne vlastní vinou se dostal do nezáviděníhodné situace. Po potrestání Jana Štěrby se Pavel Davídek stal členem posádky čtyřkajaku, chystal se na olympiádu. Po Štěrbově omilostnění z lodi opět vypadl a na bronzovou jízdu svých parťáků se mohl dívat jen z břehu kanálu Eton Dorney. „Pro něj to musí být hrozné,“ věděl trenér Karel Leština, jenž má přípravu čtyřkajaku na starosti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Čtyřkajak (zleva) Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba jede pro olympijský bronz.

Článek

Davídek byl přímo v Anglii jako náhradník, ale neměl závodnickou akreditaci. „Občas jsme se tu potkávali, ale bylo to jen takové míjení. My jsme bydleli v olympijské vesnici a trénovali na jezeře, on bydlel jinde a trénoval na Temži," vyprávěl Josef Dostál.

Davídek nenesl svůj návrat do pozice náhradníka lehce. „Žil olympiádou od doby, kdy jsme se na ni nominovali a teď s námi nemohl jet. Do jisté míry s ním soucítím, na druhou stranu musí pochopit, že v téhle sestavě jsme nejrychlejší," říkal další kajakář Lukáš Trefil.

Daniel Havel si dokonce s Davídkovým otcem vyměnil přes internet pár vzkazů, ale teď doufá, že se situace urovná. „Vyříkáme si to a budeme se snažit fungovat jako kamarádi, vždyť spolu v loděnici budeme ještě hodně let. Jsme jeden tým, Pavel nás podporoval v přípravě, trénoval s námi, takže část medaile patří i jemu," dodal Havel.

Reklama