Hlavní obsah

Enge pojede další závody v Asii

PRAHA

Po čínském závodě seriálu A1GP se Tomáš Enge chystá na další dvě vystoupení v Asii. Už koncem příštího týdne pojede v Sepangu v Malajsii, na začátku prosince ho čeká pokračování v Indonésii.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

"Oba okruhy znám, v minulém ročníku se mi tam dařilo, což může být výhoda. Na neznámém okruhu jsem ale zase víc obezřetný a když nastanou problémy, není ale ani ta znalost dráhy nic platná," řekl Právu Enge, jemuž se už moc nechtělo vracet k účinkování v Pekingu, kde získal body za 6. místo: "Na tak hrbolaté trati jsem ještě nejel, taky organizačně to tam bylo špatné."

Dva asijské závody před vánoční přestávkou chce český tým využít k přísunu bod, aby zlepšil dosavadní sedmou pozici a po Novém roce mohl útočit na nejvyšší příčky celkového pořadí. "Pokud se nejede na tak špatném okruhu a za hrozné organizace jako v Pekingu, máme předpoklady být vepředu. Naše auto je zatím rychlejší v závodě než v kvalifikaci a pokud se dá na okruhu předjíždět, můžeme z toho těžit," konstatoval Enge.

Rozpačitý z čínského závodu byl i šéf českého týmu Antonín Charouz: "Nic horšího jsem na okruzích nezažil, to nebyl závod, ale kasino. Přitom sázka na pozdní zastávku v boxech by nám bývala vyšla, kdyby na trať v závěru opět nevjel safety car. Tomáš měl na to vyhrát, alespoň jsme se však poučili.

Enge bude i při dalších vystoupeních v Asii spoléhat na pomoc kolegy Jaroslava Janiše, jenž se představí v tréninku rookie. "Pojede s těžším autem a odzkouší ho, takže já se budu moci soustředit na nové pneumatiky i pilovat si trať," dodal Enge. "Od Malajsie už nelze uplatnit výhodu tréninku navíc pro týmy, které do rookie nasazovali stejného pilota jako na kvalifikaci. Kažsdá země musí stavět dva jezdce," doplnil Charouz.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint