Hlavní obsah

V Indonésii pojede závod A1 GP místo Engeho Janiš

Jaroslav Janiš se o víkendu poprvé představí jako jednička českého týmu ve formulovém seriálu A1 Grand Prix. V indonéském Sentulu Janiš nahradí v závodním monopostu Tomáše Engeho, který bude ve stejném termínu testovat v Miami prototyp pro sérii GrandAm, s nímž by v budoucnosti mohl startovat v závodě 24 hodin v Daytoně.

Foto: BPA sport marketing

Foto archív

Článek

"Už před sezónou jsme věděli, že budeme muset s ohledem na další program alternovat jezdce a chtěli jsme na to být připraveni. Jsem přesvědčený, že Jarek dokáže Tomáše nahradit. Letos měl výbornou sezónu v šampionátu FIA GT, s vozem A1 GP testoval a nasbíral zkušenosti," uvedl manažer týmu Antonín Charouz v tiskové zprávě.

Vzhledem k tomu, že Janiš ještě žádný závod v seriálu neabsolvoval, bude moci v rámci testování startovat i v takzvaném klání nadějí.

"Je skvělé, že jsem dostal šanci závodit a moc se na závod těším. Z nováčkovských tréninků už znám vůz poměrně dobře, nicméně pojedu na neznámé trati a taky budu mít poprvé k dispozici nové pneumatiky," uvedl Janiš, který se již do Indonésie vydal.

Reklama