Hlavní obsah

Alonso mluví o titulu, Schumi chystá útok

PRAHA

První tři závody nove sezóny formule 1 jasně ukázaly, jaký pokrok udělala stáj Renault. Konkurenci nechala daleko vzadu a jasně s jedenáctibodovým náskokem před druhou Toyotou dominuje pořadí MS. Navíc celkovým lídrem individuálního žebříčku je Španěl Fernando Alonso s 26 body. "Chtěl bych samozřejmě zůstat na špici až do konce," říká Alonso.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso na stupních vítězů v Bahrajnu.

Článek

Vozy Renault se skvěle vyrovnaly s vysokými teplotami během úvodních tří závodů a v Austrálii, Bahrajnu a Malajsii nechaly konkurenci daleko za sebou. Seriál se teď přesouvá do Evropy a v Imole už budou úplně rozdílné klimatické podmínky.

Kdo vyhraje v Imole?
Tipujte v anketě na konci článku!

Alonso je přesto optimistický. "Počítám s tím, že i v Imole budeme konkurenceschopní. Zatím jsme byli rychlí na každé trati," říká vedoucí muž šampionátu na internetových stránkách německé televize DSF.

"Imola je náročná trať pro závěsy kol. My jezdíme drsně přes retardéry, což musí auto vydržet. Jako jezdec musím jezdit zatáčky agresivně, což mi vyhovuje. Nejde si během závodu odpočinout. Jednou najedete na retardér chybně a už jste mimo trať," upozorňuje španělský pilot.

Alonso létá v oblacích

Alonso je po vítězstvích ve dvou posledních závodech psychicky hodně nahoře. "Plní se mi takhle sen. Vedu pořadí mistrovství světa a prožívám nejlepší příležitost mé kariéry," pochvaluje si Alonso.

Nebojí se ani mluvit o něčem, co bylo v posledních letech téměř výhradně vyhrazeno pro ferrari - o titulu mistra světa. "Chci zůstat ve vedení co nejdéle," říká. "Nejradši samozřejmě až do konce sezóny. Ale čeká nás ještě dlouhý rok. Rozhodující pro zisk titulu nejsou první tři závody, nýbrž poslední tři," uvědomuje si.

Schumi najel 2060 km za týden

Na Imolu zbrojí hlavně Ferrari, jehož jednička Michael Schumacher najel v uplynulém týdnu 2060 testovacích kilometrů. Italská stáj ladí svůj nový vůz F2005 a pracuje na vývoji pneumatik Bridgestone.

"Naším cílem je dostat zpět do hry a myslím si, že máme dobré karty," píše na své internetové stránce Michael Schumacher. Ten se podle svých slov chystá v Imole zaútočit na pozici Renaultu a Alonsa. "Fernando zahájil sezónu skvěle, ale teď už má v hlavě myšlenky na titul a to jej může v některých situacích brzdit," věří Schumi. Uvidí se o víkendu, kdo se bude radovat z výhry ve čtvrté velké ceně probíhajícího ročníku.

Reklama