Hlavní obsah

Ferrari láká Schumachera na téměř 90 miliónů dolarů

PRAHA

Stáj formule 1 Ferrari na prodloužení spolupráce s Michaelem Schumacherem nehodlá šetřit. Tým z Maranella už údajně nabídl sedminásobnému mistru světa, jemuž stávající smlouva vyprší po letošní sezóně, kontrakt na další dva roky. A na kolik si vedení italské stáje německého jezdce cení? Schumacher by si měl v následujících dvou sezónách vydělat 86,6 miliónu dolarů (téměř dvě miliardy korun).

Článek

Podle německého listu Bild má nyní Schumacher, jenž si za letošní rok u italské stáje vydělá 35 miliónů eur (přes 993 miliónů korun), návrh smlouvy u sebe a Ferrari věří, že ji v nejbližší době podepíše.

Spekuluje se o tom, že by oznámení o prodloužení kontraktu mohlo přijít za dva týdny při Velké ceně Evropy na německém Nürburgringu.

"Michael je pořád nejlepším pilotem, který se kdy pohyboval v seriálu mistrovství světa vozů formule 1. Věřím, že s námi zůstane i v dalších letech," tlumočil přání celé stáje prezident týmu Luca di Montezemolo.

Do kontraktu sedmatřicetiletého veterána je údajně zakomponovaná "klauzule mistra světa", která má Schumacherovi dovolit odejít do sportovního důchodu v momentě, kdy by získal osmý titul světového šampióna. A to dokonce i v letošním roce.

Reklama

Související témata: