Hlavní obsah

Richards se s novým týmem vrátí do formule 1

LONDÝN

Bývalý šéf stájí Benetton a BAR David Richards se v roce 2008 vrátí do formule jedna. Jeho tým Prodrive doplní na startovním roštu současných jedenáct účastníků světového šampionátu. Seznam stájí pro rok 2008 v pátek zveřejnila Mezinárodní automobilová federace (FIA).

Foto: Hoch Zwei

David Richards ještě jako šéf stáje F1 BAR.

Článek

"Je to pro všechny v naší společnosti skvělá zpráva," uvedl Richards, který vlastní mimo jiné práva na světový šampionát v rallye, v němž závodí s týmem Subaru. Zároveň provozuje tým, který startuje ve vytrvalostních závodech včetně slavného Le Mans s vozy Aston Martin. Jeho členem je i český pilot Tomáš Enge.

Richardsovy stáje už se radovaly z titulu v mistrovství světa v rallye i dalších motoristických soutěží a nyní se chce jedna z nich prosadit ve formuli. "Už jsem nějakou dobu říkal, že bychom taky rádi byli ve formuli jedna s naším vlastním týmem Prodrive. Teď jsme o krok blíž," uvedl.

Mezi dvaadvaceti uchazeči o dvanáct míst byl i někdejší šéf Minardi Paul Stoddart, který však neuspěl s žádostí o zařazení své stáje European Minardi F1 team Limited.

Richards už má zkušenosti jako šéf týmu formule 1

Mezinárodní federace vyhodnotila Richardsovu nabídku jako nejlepší ze všech nových kandidátů. "Prodrive měl nejlepší kombinaci finančního zajištění, technické kapacity a zkušeností v motoristickém sportu," uvedl prezident FIA Max Mosley

"FIA ho dobře zná díky účasti v mistrovství světa v rallye. Jeho výkonný ředitel David Richards má navíc zkušenosti jako šéf týmu formule jedna," dodal Mosley.

V roce 2008 se bude seriál mistrovství světa formule 1 řídit novými pravidly, protože na konci roku 2007 vyprší platnost současné dohody mezi vedením soutěže a jednotlivými týmy.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny