Hlavní obsah

Alonso chce v Silverstonu zkompletovat hattrick

PRAHA

Fernando Alonso neskrývá před víkendovou Velkou cenou Velké Británie vozů formule 1 sebevědomí. Španělský pilot stáje Renault vyhrál dva poslední závody mistrovství světa a v osmém podniku sezóny na okruhu v Silverstonu nepochybuje o zkompletování vítězného hattricku.

Článek

Nejmladší mistr světa formule 1 v letošním ročníku MS ještě neskončil hůř než druhý, čtyřikrát vyhrál a v průběžném pořadí šampionátu má před druhým Michaelem Schumacherem z Ferrari náskok 21 bodů. A po dvou vítězstvích za sebou je Alonso na koni.

"Před závodem v Silverstonu si hodně věřím. Povedly se nám tady testy a všechno nasvědčuje tomu, že okruh našemu letošnímu vozu sedí. Není důvod, proč bychom neměli bojovat o přední příčky," říkal španělský jezdec během příprav na závod.

Současně ale přiznal, že jisté nic nemá. "Samozřejmě, že se nedá předvídat. Ferrari bude opět hodně silné a stejně tak McLaren, pokud udrží rychlost z Monaka," přemítal Alonso.

Na skalp obhájce mistrovského titulu si ale brousí zuby i týmový kolega Giancarlo Fisichella. "Při dubnových testech v Silverstonu jsem zajížděl nejrychlejší časy. Je to okruh, který mi sedí. Proto doufám, že budu hodně vpředu," líčil italský jezdec.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint