Hlavní obsah

Není důvod k panice, zní ze stáje Renault

HOCKENHEIM

Dosud nejhorší závod v letošním ročníku MS vozů formule 1 prožila o víkendu na německém Hockenheimringu stáj Renault. Francouzský tým vůbec poprvé neměl ani jednoho pilota na stupních vítězů a zklamání navíc umocnil double jezdecké dvojky týmu Ferrari. Podle vedení Renaultu ale zatím není důvod k panice.

Článek

Alonso s Fisichellou v Německu viditelně zaostávali a nakonec si dojeli pro páté, resp. šesté místo, zatímco Michael Schumacher vybojoval třetí vítězství v řadě následován Felipem Massou.

Monoposty Renaultu se musely v Německu obejít po zákazu od Mezinárodní automobilové federace bez systému tlumičů, který vylepšoval stabilitu vozu po průjezdu zatáčkou. Největším problémem pro Briatoreho a spol. ale zůstaly pneumatiky Michelin, které tým v náročných podmínkách závodu vůbec nepodržely.

"Bez debaty to pro nás byl extrémně náročný závod. V průběhu celého víkendu jsme se nedostali na úroveň, na níž bychom chtěli být. Výběr pneumatik byl ještě horší než jsme si mysleli," posteskl si po závodě šéfinženýr Renaultu Pat Symonds.

Zachovat chladnou hlavu

Podle Symondse musí ale tým řešit celou situaci s klidem. "Jsme uprostřed těžké bitvy, nejdůležitější je ale zachovat chladnou hlavu. Fernando i Giancarlo odvedli i za těchto těžkých podmínek dobrou práci, a tak pořád vedeme oba šampionáty," doplnil.

Vedení stáje hodlá podrobit Velkou cenu Německa pečlivé analýze a učinit patřičné kroky k nápravě. "Musíme dát hlavy dohromady a spolu s lidmi od Michelinu zjistit, co špatného se přesně stalo. Do Budapešti musíme přijet opět ve vrcholné formě," uvedl šéf týmu Flavio Briatore.

Renault ale momentálně limituje zákaz testování, takže úpravy na vozech bude muset zkoušet až během příprav na víkendovou Velkou cenu Maďarska. Na testovací okruh se bude moci francouzská stáj vypravit až za víc než měsíc.

Alonso stále vede pořadí MS, druhý Michael Schumcher už ale stáhl náskok obhájce titulu na 11 bodů. Pohár konstruktérů vede Renault o deset bodů před Ferrari.

Reklama

Související témata: