Hlavní obsah

DaimlerChrysler může zvýšit podíl v týmu F1 McLaren

FRANKFURT NAD MOHANEM

Německo-americká automobilka DaimlerChrysler by mohla zvýšit svůj podíl v britském týmu formule 1 McLaren ze současných 40 procent, zatím však neučinila žádné konečné rozhodnutí. Prohlásil to ve středu mluvčí firmy. Reagoval tak na zprávu německého časopisu Auto Motor und Sport, že společnost je blízko k převzetí zbývajících 60 procent v McLaren Group.

Článek

"Není tajemstvím, že DaimlerChrysler má možnost zvýšit svůj čtyřicetiprocentní podíl v McLaren Group. Není rozhodnuto, zda se tak stane," řekl mluvčí. DaimlerChrysler podle odhadů zaplatil v roce 1999 za čtyřicetiprocentní podíl v McLarenu 400 miliónů dolarů. Po 30 procentech nyní v McLarenu vlastní šéf týmu Ron Dennis a saúdskoarabský investor Mansour Ojjeh.

Mluvčí uvedl, že jakékoliv zvýšení podílu by nemělo žádný vliv na vedení týmu a Dennisovu pozici. Podle listu Auto Motor und Sport se představitelé DaimlerChrysleru dohodli s Dennisem na konečných podrobnostech zvýšení podílu minulý měsíc na Velké ceně Německa.

Firmu McLaren Group tvoří tým formule 1 McLaren International a divize McLaren Cars, která vyrábí automobily Mercedes-Benz SLR, píše agentura Reuters.

Reklama

Související témata: