Hlavní obsah

Raději budu ve formuli 1 jezdit poslední, než bych ji měl sledovat v televizi, tvrdí mistr světa

Jak to bude po letošní sezóně s Fernandem Alonsem? Bude pokračovat ve formuli 1, nebo přejde do jiné série? „Raději budu ve formuli 1 jezdit poslední, než bych ji měl jen sledovat v televizi,“ tvrdí jezdec McLarenu, který v nedělní Velké ceně Francie nedojel do cíle a potřetí za sebou si v šampionátu nepřipsal ani bod.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Frenando Alonso.

Článek

Atmosféra v týmu McLaren není dobrá. Přechod od pohonné jednotky Hondy k Renaultu zatím nenaplnil velká očekávání a vře to i mezi zaměstnanci továrny, kteří hrozí stávkou. Náladu nevylepšila ani nedělní Velká cena Francie. Fernando Alonso ji nedokončil. Jeho kolega Stoffel Vandoorne skončil dvanáctý.

Monoposty měly po celý víkend problémy s rychlostí. „Tohle byl nejhorší výkon roku,“ stěžoval si Fernando Alonso po závodě na webu Motorsport.com. „Doufám, že to bylo jen jednorázové. Nebyli jsme konkurenceschopní. Celý závod jsme byli o krok pozadu,“ vyprávěl šestatřicetiletý Španěl, který podle některých médií zvažuje odchod z formule 1.

Sám Alonso ale tato tvrzení rázně odmítá. „Raději budu ve formuli 1 jezdit poslední, než bych ji měl sledovat v televizi,“ prohlásil. „Patřím mezi dvacet řidičů na světě, kteří dělají tuto práci. Někdy jsme lepší, jindy zase trochu horší. Pracujeme, snažíme se. Věřím, že tento týden v Rakousku se nám bude dařit více.“

Dvojnásobný světový šampión tedy zatím odchod z formule 1 neplánuje. Je ale možné, že až se tak stane, tak pak bude jezdit v jiné sérii. Před pár dny s Toyotou ovládl čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans, byl nadšený a říkal, že by rád ve WEC vybojoval titul. Prioritou je ale nyní vítězství v Indy 500, které mu chybí k tomu, aby získal slavnou Trojkorunu motorsportu.

Reklama