Hlavní obsah

Nová naděje pro Schumachera! Legendární pilot má být převezen na Mallorku. Pomůže to jeho léčbě?

Praha

Může to konečně být dlouho očekávaná dobrá práva. A vytoužený záblesk světla na konci hodně tmavého tunelu. Michael Schumacher má být ze svého sídla na břehu Ženevského jezera převezen na Mallorku. Pozitivní novinka to může být především proto, že rodina německé legendy do této doby veškeré informace týkající se stavu sedminásobného mistra světa úzkostlivě tajila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher bude převezen k další léčbě na Mallorku

Článek

V prosinci roku 2013 utrpěl Michael Schumacher během lyžování v Alpách velmi vážné zranění hlavy. Od té doby byl několikrát operován a ocitl se bezprostředně v ohrožení života. Veřejnost o jeho zdravotním stavu nevěděla prakticky nic.

„Prosím, respektujte soukromí Michaela i jeho rodiny. Všem vám moc děkujeme za podporu.“ Tak nejčastěji odrážela neustálé dotazy veřejnosti a novinářů na stav legendárního pilota jeho mluvčí Sabine Kehmová.

O devětačtyřicetiletého jezdce se v jeho sídle ve Švýcarsku stará několikačlenný speciálně vyškolený zdravotnický personál. Do jeho blízkosti se však nedostanou až na výjimky ani jeho nejbližší přátelé. Jedním z nich, kterému se této výsady přeci jen dostalo, je jeho přítel a prezident FIA Jean Todt.

„Děkuji Bohu, že mám k Michaelovi přístup. Ale jeho zdraví je jen jeho soukromou záležitostí. Je obklopen svými nejbližšími a to je pro něj nejdůležitější. Myslím, že je čas nechat Michaela žít v klidu,“ příliš neuklidnil před časem fanoušky Todt.

Dům od prezidenta Realu Madrid

Teď, jak se zdá, přeci jen zableskla naděje. Německý pilot má být transportován do sídla na Mallorce, které jeho rodina koupila minulý měsíc do prezidenta fotbalového Realu Madrid Florentina Péreze za 27 miliónů liber (asi 758 miliónů korun).

Katia Rouarchová, která je starostkou města Andratx, kde bude Schumacher pobývat, informaci pro švýcarská média potvrdila. „Můžu oficiálně potvrdit, že u nás Michael opravdu bude. Vše již pro něj máme připraveno a těšíme se, že ho můžeme uvítat.“

Žádná další informace však médiím prozatím poskytnuta nebyla. Situaci nevíc staví do velmi nejasného světla mluvčí německého pilota Sabine Kehmová. "Schumacherova rodina naplánuje, že by byl Michael do Španělska převezen."

Místo případného nového pobytu legendy nebylo vybráno náhodou. Schumacher zde podle informací německých médií v minulosti několikrát strávil dovolenou spolu se svým bratrem Ralfem a s rodinou. Právě známé prostředí by mu mohlo pomoci v další rekonvalescenci.

Luxusní rezidence se rozkládá na rozsáhlém pozemku, kde najdete dva plavecké bazény, heliport, tělocvičnu a prostorné zahrady. A i tady budou mít Schumacher a jeho rodina naprosté soukromí. Celá oblast je obklopena vysokými zdmi, navíc dům je umístěn na skalnatém výběžku, který jej dělá prakticky nedostupným.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články