Hlavní obsah

Zhroucený Vettel a Ferrari v troskách? Mějte více respektu, žádá už téměř jistý šampión

Praha

O mistru světa ve formuli 1 je už téměř rozhodnuto. Lewis Hamilton z Mercedesu v nedělní Velké ceně Japonska navýšil svůj náskok před druhým Sebastianem Vettelem z Ferrari na sedmašedesát bodů. Zatímco třiatřicetiletý Hamilton sklízí pochvalu, na Vettela se valí ze všech stran kritika.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel.

Článek

Ačkoliv byl letošní souboj o mistra světa ve formuli 1 po většinu sezóny velice vyrovnaný, přece jen se na závěr dramatu nejspíš nedočkáme. Sebastianu Vettelovi z Ferrari se v posledních několika závodech nedaří, dělá chyby a ztrácí důležité body. Jeho největší rival Lewis Hamilton snadno vítězí a po nedělní Velké ceně Japonska vede průběžné pořadí šampionátu už o sedmašedesát bodů.

O tom, že třiatřicetiletý Brit získá svůj pátý titul, už téměř nikdo nepochybuje. Média i experti jsou si vítězem jistí, a tak se pouští do kritiky Vettela a Ferrari. Německý závodník se podle nich hroutí pod tlakem, kterému je vystaven, a svému soupeři prakticky daroval titul na zlatém podnose. "Ferrari je v troskách," napsala třeba La Gazzetta dello Sport.

Tato ostrá slova se ale vůbec nelíbí Hamiltonovi a Vettela se zastává. „Myslím, že by média měla směrem k Sebastianovi prokazovat více respektu,“ napsal Hamilton na sociálních sítích. „Vůbec si nedokážete představit, jak těžké je na naší úrovni dělat to, co děláme.“

„Je to složité pro všechny vrcholové sportovce. Dá se předpokládat, že jako lidé děláme chyby. Počítá se však hlavně to, jak se s nimi dokážeme vypořádat,“ dodal čtyřnásobný světový šampión, který už příští neděli může v texaském Austinu přidat do své bohaté sbírky další titul.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace