Hlavní obsah

Je to strašný okamžik. Byl ale lepší, ocenil soupeře zklamaný světový šampión

Mexiko/Praha

I když Sebastian Vettel v nedělní Velké ceně Mexika dojel na druhém místě, cítil se hrozně. Jeho největší rival v boji o titul, Lewis Hamilton, byl v závodě čtvrtý, a to mu stačilo k tomu, aby se popáté v kariéře stal světovým šampiónem. „Titul získal zaslouženě,“ uznal zklamaný Vettel.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Dlouho se během sezóny přetahoval Sebastian Vettel s Lewisem Hamiltonem o první místo v průběžném pořadí šampionátu. Avšak v druhé polovině přišlo několik chyb a titul se jezdci Ferrari pomalu vzdaloval. Po nedělní Velké ceně Mexika definitivně. Vettel sice dojel druhý, avšak Hamilton si čtvrtým místem zajistil potřebné body a dva závody před koncem se stal popáté v kariéře mistrem světa.

„Je to strašný okamžik,“ přiznal zklamaný Vettel na webu motorsport.com. „Věnujete tomu tolik práce, a i když jste čekali, že to přijde, mrzí to. Třikrát v životě už jsem zažil tento druh zklamání, kdy si uvědomíte, že už nemůžete vyhrát šampionát. To nejsou zrovna šťastné dny,“ dodal jednatřicetiletý Vettel.

„Neuvažujete jen o jednom momentu, ale o celém roce, práci a úsilí, které jste vynaložili. Měli jsme své šance, většinu z nich jsme využili. Nakonec jsme ale stejně nebyli dost dobří,“ vysvětloval s tím, že svého soupeře oceňuje. „Po celý rok jel skvěle. Byl z nás dvou tím lepším,“ uznal Vettel.

„Řekl jsem mu, že titul získal zaslouženě, a aby si to užil. Číslo pět, to je myslím něco neuvěřitelného. Také jsem ho poprosil, aby na to tlačil i příští sezónu. Slíbil jsem mu, že udělám maximum, abych s ním o titul opět bojoval,“ uzavřel čtyřnásobný světový šampión, který nyní udělá vše pro to, aby Ferrari letos vyhrálo alespoň Pohár konstruktérů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace