Hlavní obsah

Ocon bude po odchodu z Force India rezervním jezdcem Mercedesu

Abú Zabí

Pilot Esteban Ocon bude v příští sezoně formule 1 působit jako náhradní jezdec stáje Mercedes. Dvaadvacetiletý Francouz v právě končícím ročníku závodil za Force India, kde však na něj po změně majitele nezbylo místo.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Esteban Ocon při tréninku v Abú Zabí.

Článek

Mercedes Ocona dlouhodobě podporuje a snažil se mu najít místo v týmech McLaren, Renault a Williams, ale bez úspěchu. "Náš plán je teď jasný. Zůstane v Mercedesu a bude naším rezervním jezdcem. Také máme v plánu využít ho při testech před sezonou a v jejím průběhu. Ale tohle ještě budeme řešit," řekl šéf stáje Toto Wolff.

Ocon ve formuli 1 závodí od roku 2016, kdy ve druhé polovině sezony jezdil za stáj Manor. Loni se přesunul do Force India a v konečném pořadí obsadil osmé místo. V průběžném pořadí aktuálního ročníku mu před nedělním závěrečným závodem v Abú Zabí mu patří se 49 body jedenáctá příčka.

Ocon, kterého ve Force India nahradí syn nového majitele Lance Stroll, by navíc v budoucnu mohl v Mercedesu dostat roli týmové dvojky za pětinásobným mistrem světa Lewisem Hamiltonem. Fin Valtteri Bottas má totiž smlouvu už jen na příští sezonu.

Reklama