Hlavní obsah

Když máte za kolegu Bottase, je snadné získávat body, pustil se do soupeře talentovaný mladík

Praha

Max Verstappen je považován nejen za velice talentovaného, ale také hodně kontroverzního závodníka. Jeho styl jízdy a jeho nevybíravé výroky vyvolávají mezi fanoušky často bouřlivé reakce. O další se jistě postará i jeho hláška, ve které označil Valtteriho Bottase za nepříliš rychlého řidiče.

Foto: Profimedia.cz

Valtteri Bottas (vlevo) a Max Verstappen.

Článek

„Většina jezdců by s vozem Mercedesu získala titul mistra světa. Obzvláště, když máte týmového kolegu, který není tak rychlý,“ prohlásil Max Verstappen na adresu Valtteriho Bottase na webu f1i.com. „Pokud je váš kolega pokaždé za vámi, pak je snadné sbírat body,“ uvedl nizozemský talent s tím, že on to měl kolegou Danielem Ricciardem mnohem těžší.

„Samozřejmě, že jsem měl Ricciarda mnohem blíže. Takže bylo těžké získat každý bod. U Mercedesu je to ovšem zcela jiný příběh. Podle mě je ale lepší mít silnějšího kolegu, protože ten vás dokáže motivovat, abyste byl rychlejší,“ vysvětloval jezdec Red Bullu, který bude mít v týmu nového parťáka, Pierra Gaslyho.

Vedle Bottase pak Verstappen zkritizoval i sociální sítě a lidi, kteří na ně přispívají svými komentáři. „V dnešní době dávají lidé velice snadno své názory na sociální sítě, i když danou osobu vůbec neznají. Říkám jim klávesnicoví bojovníci. Často píšou věci, s nimiž nesouhlasím. Lidé se nemohou vcítit do kůže jezdce, protože to nikdy sami nezažili."

„Nikomu nedoporučuji, aby jel na veřejné komunikaci tři sta kilometrů za hodinu, ale pokud jedete na limitu, může se stát, že uděláte chybu." Podle Verstappena je to stejné jako u fotbalu, kde se říká: „co fanoušek, to trenér". „Stejný pocit mám u lidí, kteří se vyjadřují o F1. Bylo by lepší, kdyby se drželi faktů," uzavřel Max Verstappen.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články