Hlavní obsah

Porazím každého, varuje své soupeře sebevědomý Bottas

Valtteri Bottas se během zimy rozhodně nenudil. Lyžoval, zkusil si rallye, jezdil na kole a hrál hokej. To všechno prý jezdci Mercedesu pomohlo k tomu, že se stal psychicky odolnějším a odhodlaným v letošní sezoně všechny porazit, včetně svého kolegy, pětinásobného mistra světa Lewise Hamiltona.

Foto: Profimedia.cz

Valtteri Bottas.

Článek

O tomto víkendu odstartuje v Austrálii další ročník světového šampionátu formule 1. K největším favoritům již tradičně patří Mercedes a Ferrari. Právě Mercedes bude útočit na šestý titul v řadě v Poháru konstruktérů a jeho jezdec Lewis Hamilton se pokusí stát pošesté mistrem světa. Rád by mu to ale překazil jeho týmový kolega Valtteri Bottas.

Finský jezdec si před sezonou odpočinul, nabral hodně sil, a to hlavně těch psychických. „Byl jsem ve Finsku, kde jsem dělal všechno, co mě baví. Také jsme byli na dovolené v Jižní Americe. Na formuli 1 jsem vůbec nemyslel. Když jsem se pak vrátil, rozhodl jsem se, že porazím každého,“ prohlásil Bottas na webu planetf1.com.

„Je to můj cíl, věřím, že to můžu dokázat,“ tvrdil sebevědomě dál. „Bude to náročné. Během loňské sezony jsem se toho ale naučil hodně. Cítím, že tohle je nový začátek,“ dodal s tím, že rozhodující je první polovina sezony, v níž dříve kvůli nejrůznějším věcem málo bodoval. „Jsem připraven a pokusím se být ještě lepší.“

Chvíle bez formule 1 trávil různě. Hodně cestoval, jezdil na kole, běžkách, proháněl se na sněžném skútru, hrál hokej a zkusil i další výzvy. Poprvé se zúčastnil Artic Lapand Rallye, kde při svém debutu obsadil celkové páté místo. Vedle toho také začal fotit. „Je to můj nový koníček, vezmu foťák a jdu ven fotit,“ uzavřel Bottas.

Reklama

Související témata: