Hlavní obsah

Brutální moment. Jezdci Renaultu krátce před cílem museli odstoupit ze závodu. Je to hořké, hlásí frustrovaně

Sáchir/Praha

Hodně krutě dopadla nedělní Velká cena Bahrajnu pro oba vozy Renaultu. Do cíle chyběla pouhá tři kola. Nico Hülkenberg už počítal, kolik bodů získá za šesté místo a Daniel Ricciardo se radoval, že poprvé v novém týmu dokončí závod. Jenže najednou monoposty, pár stovek metrů od sebe, zhasly. „Brutální moment,“ okomentoval situaci Hülkenberg.

Foto: Profimedia.cz

Danielu Ricciardovi se u Renaultu zatím nedaří.

Článek

Jezdci Renaultu se v nedělní Velké ceně Bahrajnu už viděli v cíli, když najednou se oběma jejich vozy porouchaly a musel kvůli nim na trať vyjet safety car. Zatímco u Hülkenberga nebyl důvod náhlého poklesu výkonu jasný, u Daniela Rcciarda je jisté, že šlo o problém s MGU-K.

„V mé mysli už byl závod hotový,“ přiznal Hülkenberg na webu Motorsport.com. „Ale to jen ukazuje, že závod končí až v cíli. Nebýt těch tří kol do konce, tak jsem měl vše pod kontrolou. Měl jsem náskok na Norrise a všechno bylo v pořádku. Najednou jsem byl ale bez výkonu. Přišlo to zčista jasna. Byl to brutální moment. Ale stává se to. Je to hořké a těžce se tím smiřuje,“ dodal jezdec, kterému se v závodě podařilo dostat ze sedmnáctého na šesté místo.

Zklamaný byl i jeho týmový kolega Ricciardo, který musel odstoupit z desátého místa. U Renaultu, ke kterému přestoupil na konci loňské sezony od Red Bullu, se mu tak zatím nedaří. Velkou cenu Austrálie nedokončil kvůli přednímu křídlu a nyní ho zastavily problémy s MGU-K, tedy se systémem rekuperace kinetické energie.

„Bylo to srdcervoucí, když tým náhle přišel o oba vozy,“ prohlásil Ricciardo, který navíc do svého vozu nemohl vrátit volant, což je povinné. „Blikalo červené světlo. Takže jsem se nemohl auta dotknout,“ vysvětloval australský jezdec s tím, že k tomu všemu co se stalo, netoužil ještě dostat zásah elektrickým proudem. „Přihodilo se toho hodně, teď nám zabere nějaký čas to vstřebat a doufám, že budeme příště silnější,“ uzavřel Ricciardo.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint