Hlavní obsah

Rekord padl. Hamilton předstihl Schumachera!

Praha

Pěti tituly v elitním světovém šampionátu vozů formule 1 se úřadující mistr světa Lewis Hamilton vyrovnal Argentinci Juanu Manuelu Fangiovi, se sedmi prvenstvími v seriálu zůstává nadále rekordmanem Michael Schumacher. V jednom ohledu však už 34letý Brit německou legendu předstihl. Podle časopisu Forbes je Hamilton nejlépe vydělávajícím pilotem F1 všech dob.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton po triumfu ve Velké ceně Bahrajnu.

Článek

Až dosud vévodil pořadí boháčů podle čisté výše smluv se 464 miliony dolarů (zhruba 10,6 miliardy korun) Schumacher, jenž kariéru zakončil v roce 2012. V prosinci následujícího roku utrpěl při lyžování ve francouzském Méribelu těžký úraz hlavy, po němž zůstává v péči lékařů.

Mezitím došlo v čele žebříčku ke změně. Hamilton prodloužil kontrakt se stájí Mercedes do roku 2020 a přijšel si už na 489 milionů eur. Každoročně přistane na konto rodáka ze Stevenage v přepočtu více než miliarda korun.

Třetí příčka v historické tabulce nejlépe placených jezdců F1 patří Fernandu Alonsovi ze Španělska. Dvojnásobný mistr světa si během kariéry, kterou oficiálně zakončil v loňském roce, vydělal 458 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: