Hlavní obsah

Talentovaná Britka se opět zapsala do historie. Chadwicková ovládla první závod ženské formule

Hockenheim/Praha

Loni se Jamie Chadwicková zapsala do historie poprvé, když jako první žena vyhrála závod britské Formule 3. Teď přidala další zápis jako vítězka prvního závodu nové ženské formulové soutěže W Series. Britská jezdkyně doufá, že svými výkony natolik zaujme, že se jí otevřou dveře do formule 1.

Foto: Profimedia.cz

Alice Powellová (vlevo), Jamie Chadwicková (uprostřed) a Marta Garciaová oslavují na stupních vítězů ve W Series.

Článek

Jamie Chadwicková byla nejrychlejší v trénincích, ovládla kvalifikaci a v sobotu odpoledne se pak stala historicky první vítězkou nové formulové soutěže pro ženy. Talentovaná Britka na německém Hockenheimu potvrdila roli největší favoritky, i když měla během závodu problémy s převodovkou.

V prvním kole závodu sice Chadwicková v šesté zatáčce přišla o vedení, když vyjela mimo trať. Po zajetí safety caru, který musel na trať kvůli nehodě, se však dostala opět do vedení a první místo udržela až do cíle. Druhá dojela její krajanka Alice Powellová, třetí byla Španělka Marta Garciaová.

„Je to skvělý pocit,“ radovala se dvacetiletá jezdkyně na webu speedweek.com. „Vidím to jako důležitý okamžik. Tolik jsem chtěla vyhrát,“ přiznala s tím, že novou soutěž bere jako další krok k přiblížení se do formule 1. Podle svých slov by jí W Serie mohla pomoci v dalším rozvoji a posunout ji do dalších špičkových závodních soutěží.

Druhý závod ženského šampionátu je na programu již za necelých čtrnáct dní v Belgii. Jezdkyně si tam v rámci procesu náhodného přerozdělování vymění vozy Tatuus F3 T-318, i mechaniky, se kterými pracovaly nyní. Vítězka šampionátu, který se letos pojede na šesti evropských okruzích, získá půl milionu amerických dolarů.

Reklama