Hlavní obsah

Hamilton bude doma usilovat o rekord, Red Bull ukáže specialitu

Silverstone/Praha
Aktualizováno

Po nepovedeném víkendu v Rakousku má Lewis Hamilton velké plány jak si spravit chuť. Na okruhu v Silverstone ve Velké Británii se tento víkend bude chtít před domácím publikem nejen předvést, ale i získat rekordní šesté vítězství z této trati. „Je to závod, na který se z celé sezony nejvíc těším," přiznal jezdec Mercedesu.

Foto: Sport.cz

Monoposty Red Bullu budou pro Velkou cenu Velké Británie mít na sobě označení 007.

Článek

Po šesti vítězstvích a dvou druhých místech přišlo zklamání. Suverén letošní sezony se musel smířit s pátou příčkou. Velká cena Rakouska nedopadla pro Lewise Hamiltona tak, jak chtěl. O to víc je teď pětinásobný světový šampion před dalším závodem namotivovaný. V nedělní Velké ceně Velké Británie by se chtěl před domácím publikem předvést a pokusit se získat rekordní šestou výhru na okruhu v Silverstone.

„Je to závod, na který se z celé sezony nejvíc těším. Fanoušci se tady vždy postarají o nezapomenutelnou atmosféru,“ prohlásil Hamilton na webu f1i.com. Dočkat se nemůže i jeho rival Sebastian Vettel. „Závodit v Silverstone je pro všechny jezdce něco speciálního, protože tahle trať je skvělá, je velmi technická a má spoustu rychlých zatáček,“ rozplýval se Vettel, který zde loni vyhrál.

Jeho tým ale jeho nadšení už tolik nesílí. Podle šéfa stáje Mattia Binotta okruh monopostům Ferrari nebude příliš vyhovovat. „Silverstone je jednou z nejnáročnějších tratí sezony. Jde o skutečnou prověrku správného nastavení a vyvážení. Přivážíme sem nějaká drobná vylepšení aerodynamiky, ale i tak neočekáváme, že by se nám tady nějak dařilo,“ přiznal Binotto.

Těší se ovšem i Red Bull, jehož vozy budou v Silverstone připomínat slavného agenta Jamese Bonda. Monoposty ozdobí číslo 007 a SPZ ze slavných filmů. Max Verstappen bude mít na zadním křídle SPZ z filmu Goldfinger a jeho týmový kolega Pierre Gasly pojede s SPZ z filmu Dech života.

Reklama

Související témata: